Düzenin seçim siyaseti: Popülizm

Düzenin seçim siyaseti: Popülizm

21-06-2019 08:24

Pusula'mızın bu haftaki konusu düzen siyasetinin popülizm tutkusu. Dosyamızda bu hafta dünden bugüne sağ siyasetlerin popülizm dolu vaatlerini inceledik.

23 Haziran seçimlerine az bir zaman kala düzen siyasetinin bir kez daha popülizme sarıldığına tanıklık ediyoruz. Hem İmamoğlu hem de Yıldırım, oy için bol keseden atma yarışında mangalda kül bırakmıyorlar. Demirel’den Özal’a, Çiller’den Uzan’a uzanan popülist siyaset geleneği bugün en fazla AKP iktidarının sarıldığı bir söylem gibi. İşsizlik rakamlarının her geçen gün arttığı, gençliğin işsizlikle boğuştuğu bir dönemde “Gençlere 10 GB bedava internet” vaadi ülke gençliği ile alay etmek gibi.

İlk yazımız Ozan Başuçar imzalı “Popülizm üzerine” başlıklı yazı. Seçim kampanyaları üzerinden popülizm olgusuna bakan bu yazıyı “Sağ siyasetin boş vaatleri” başlığıyla Nevzat Kalenderoğlu’nun yazısı takip ediyor. Veli Demir tarafından kaleme alınan “Dünden bugüne AKP’nin gerçekleşmeyen vaatleri” yazısını “Vaatlerin altı boş” başlığı ile Yağız Pekru’nun yazısı takip ediyor.

İyi okumalar…