Dünyada İslamcı Örgütler

Dünyada İslamcı Örgütler

28-07-2019 08:41

Pusula'da bu hafta dünyadaki İslamcı örgütleri ele aldık.

Pusulamızı bu hafta geniş bir konuya ayırdık. Dünyada İslamcı örgütleri ele almaya çalıştık. Ancak doğaldır ki bütün ülkelere tek tek girmemiz mümkün olmadı. O yüzden belli başlı İslamcı-cihatçı örgütleri değerlendirirken emperyalizm ile cihatçı örgütler arasındaki ilişkiyi de gözler önüne sermeye çalıştık.

İlk yazımız Hasan Dramalı tarafından kaleme alındı. Son yıllarda adını çok duyduğumuz ve ülkemizde de terör eylemleri gerçekleştiren bir örgütü masaya yatırdık. “Kafasını kaldırmayı bekleyen Halifelik: IŞİD” başlıklı yazımızı Kan kaybeden siyasal İslam projesi: İhvan” başlığıyla Yalım Oktay yazdı. IŞİD kadar Müslüman Kardeşler olarak bilinen İhvan’ı konu edinmemiz Mısır, Suriye, Tunus ve ülkemizdeki etkileri. Üçüncü yazımız Filistin merkezli ve yine İhvan geleneğinden gelen bir hareket. Hamas konulu yazıyı Alev Doğan kaleme aldı ve yazının başlığı: “Hamas Filistin davasının neresinde?”. Suriye merkezli bir başka İslamcı cihatçı terör örgütü Erkin Öztok tarafından yazıldı. “El Nusra: Suriye cihadının mantıki sonucu” başlıklı yazı Pusulamızın dördüncü yazısı. Ortadoğu’dan çıkıp Afganistan’a gelince El Kaide ve Taliban konulu yazı Pusulamızın beşinci yazısı oldu. Mustafa Demiray tarafından kaleme alınan yazımızın başlığı “Afganistan cihadı, El Kaide ve Taliban” başlığını taşıyor.

Boko Haram konulu yazıyı Aydın Marmara,Eş Şebabkonulu yazıyı Ömer Egeli, “Filipinlerdeki İslamcı örgütler başlıklı yazıyı Behiç Oktay ve FETÖ: Bu düzenin kendisi…” yazısını Sermet Toprak kaleme aldı.

İyi Okumalar…