Barış Pınarı Harekatı: Düğüm mü çözüm mü?

Barış Pınarı Harekatı: Düğüm mü çözüm mü?

23-10-2019 08:45

Pusula'da Suriye’nin kuzeyine yapılan ve ‘Barış Pınarı Harekatı’ adı verilen fiili operasyonla birlikte AKP’nin dış politikasındaki yeni hamlelerine, olasılıklara ve ABD, Rusya, İsrail üçgeninin tutumuna yakından baktık.

Pusulamızda bu hafta “İktisadın gerçek fotoğrafı” konusuna ek olarak dış politika gündemine ilişkin bir dosya daha hazırladık.

Pusula’da Suriye’nin kuzeyine yapılan ve ‘Barış Pınarı Harekatı’ adı verilen fiili operasyonla birlikte AKP’nin dış politikasındaki yeni hamlelerine, olasılıklara ve ABD, Rusya, İsrail üçgeninin tutumuna yakından baktık.

Dosya yazılarımızın ABD’nin müdahalesiyle bir hafta süren operasyonun son evresinde kaleme alındığını; ancak bunun yazıların muhteviyatından bir şey eksiltmediğini hatırlatmak isteriz.

Pusula’mızın ilk yazısını Ali Ateş kaleme aldı: “Turnusol kağıdı“. Ateş’in yazısını “Rusya’nın Suriye matrisi” başlığıyla Hasan Dramalı’nın yazısı takip ediyor. Dosyamızın üçüncü yazısı, “Barış Pınarı Hareketi: Başarı mı, başarısızlık mı, düğüm mü, çözüm mü?” başlığını ve Kartal Toprak imzasını taşıyor. Nevzat Kalenderoğlu’nun kaleme aldığı “AKP’nin dış politika serüveni: Bir dönemin sonu” yazısını, Neşe Deniz Babacan imzalı “AKP’nin “mili duruşu”nun simleri çabuk döküldü: Bizimkisi bir aşk hikayesi” yazısı ve Alev Doğan imzalı “Barış Pınarı Harekatı ve İsrail’in sessizliği” yazıları takip ediyor.

İyi okumalar…