31 Mart’ın muhalefeti: Pusulasını kaybedenler

31 Mart’ın muhalefeti: Pusulasını kaybedenler

24-03-2019 09:33

31 Mart yerel seçimlerinin düzen muhalefetini nasıl AKP benzeri bir ideolojik konuma ve politik duruşa yaklaştırdığını yazmaya çalıştık. CHP’nin başını çektiği Millet İttifakı’yla CHP’nin adım adım sağa kayarak merkez sağ konuma yerleştiği gelinen nokta. AKP’yi geriletmek adına AKP gibi olmak durumunu Pusula’mızda işliyoruz.

Geçen haftaki Pusula’da AKP ve MHP ortaklığının seçim siyasetini masaya yatırmaya çalışmıştık. Özellikle “ezanı protesto ettiler” yalanı üzerinden gerici-faşist ittifakın “din bezirganlığını” konu edinmiştik. Bu Pusula’da ise AKP karşıtı muhalifleri konu ediniyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin düzen muhalefetini nasıl AKP benzeri bir ideolojik konuma ve politik duruşa yaklaştırdığını yazmaya çalıştık. CHP’nin başını çektiği Millet İttifakı’yla CHP’nin adım adım sağa kayarak merkez sağ konuma yerleştiği gelinen nokta. AKP’yi geriletmek adına AKP gibi olmak durumunu Pusula’mızda işliyoruz.

Sadece “düzen solu”nu değil aynı zamanda düzen karşıtı solun da 31 Mart seçim politikalarına göz attık. Sosyalist solun bir kısmının seçim politikası ve seçim pratikleri Pusula’mızın eleştiri konusu oldu bu hafta.

İlk yazımız Ali Ateş tarafından yazıldı. “Sağcılaşan siyaset: Pusulasını kaybeden sol” başlıklı yazımızı; Derin Demir imzalı “CHP oyları bölüyor” yazımız takip ediyor. Nevzat Kalenderoğlu ve Esin Yorulmaz imzalı iki yazımız ise Türkiye sosyalist hareketinin seçim pratikleri ve eleştirisi üzerine. Nevzat Kalendaroğlu’nun yazısının başlığı “Bizim sokakta seçim telaşı”, Yorulmaz’ın yazısı ise “Gericiliğin dümende olduğu denizlerde: Aynı gemide miyiz?” başlığını taşıyor. Ve son yazımız ise Millet İttifakı üzerine. Neşe Deniz Babacan tarafından kaleme alınan yazının başlığı “Türkiye sağının aradığı can simidi: Millet İttifakı”.

İyi okumalar…