Pülümür'de suya elektrik verip balıkları telef ettiler

"Geldiğimde göl ölü balık doluydu. Kimin yaptığını bilmiyorum; ancak elektrik vererek yapmışlar. Gölün çevresinde yüzlerce ölü balık var"

Pülümür'de suya elektrik verip balıkları telef ettiler

Dersim’deki Pülümür Çayı’na kaçak avcılarca hazırlanan düzenekle elektrik verilmesi sonucu yüzlerce balık telef oldu.

Pülümür Vadisi’ndeki Pülümür Çayı’na kimliği belirsiz kişiler, kaçak yollarla balık avlamak için jeneratör ile elektrik akımı verdi. Binlerce balık telef olurken, çayın geçtiği Kırmızıköprü köyünde yaşayanlar durumu Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bildirdi.

Özgür Dersim‘in haberine göre, olay Pülümür ilçesine bağlı Kırmızıköprü Köyü civarında yaşandı. Kaçak avcılar, yüksek gerilim hattından elektrik çekerek Pülümür Çayı’na verdiler. Çayda yaşayan karabalık, yılan balığı ve sazan gibi çok sayıda balık telef oldu.

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, çevrede yaptıkları aramada elektrik kabloları buldu. Köy sakinlerinden Caner Canerik, suya elektrik vermek için kurulan düzenekleri göstererek şahısların organize şekilde hareket ettiklerini söyledi. Canerik “Hazırlıklı gelmişler, o kadar yüksek gerilim verilmiş ki çelik tel bile patlamış” diye konuştu.

Yürüyüş esnasında ölü balıklara rastlayan Düzgün Kılıç ise, “Geldiğimde göl ölü balık doluydu. Kimin yaptığını bilmiyorum; ancak elektrik vererek yapmışlar. Gölün çevresinde yüzlerce ölü balık var” ifadelerini kullandı.