'Provokatörler İmamoğlu'nu güçlendiriyor'

AKP’nin ‘yerel seçim manifestosu’nu da değerlendiren Hakan, ilgili manifestoyu "Bundan sonra, bundan önce yaptıklarımızın tam tersini yapacağız." şeklinde yorumladı

'Provokatörler İmamoğlu'nu güçlendiriyor'

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, “Provokatörler Ekrem İmamoğlu’nu parlatıyor” başlıklı ayzısında, CHP adayına sokakta yapılan saldırıların İmamoğlu’na yaradığını yazdı.

Hakan, sokaktaki tepkilerin provokasyon olduğunu savunarak, bu girişimlerin ters teptiğini şöyle savundu: “Ekrem İmamoğlu’nun nasıl da sonsuz sabırlı bir insan olduğu gerçeğinin ortaya çıkmasına yol açtı. Kameralar önünde Ekrem İmamoğlu’na ‘Sana kafa atmak istiyorum’ falan diyerek ağır provokasyonlar yapılması… Ekrem İmamoğlu’nun tahammül eşiğinin yüksekliğini ortaya koydu. Her sokakta önceden kurgulanmış ve ayarlanmış provokatörlere maruz kaldığı halde bir milim bile gerilememesi… Ekrem İmamoğlu’nun ne denli yüksek bir motivasyonla ve moralle çalıştığının kanıtı oldu.”

Beyoğlu’nda Alper Taş, Şişli’de Aslı Kazan

CHP’nin ÖDP Başkanları Kurulu üyesi Alper Taş’a teklifini de değerlendiren Hakan, Taş’la görüşmesini şöyle aktardı: “Alper Taş’la konuştum. Diyor ki: ‘Eğer CHP, benim adaylığımı Beyoğlu’nda sosyalistler ile sosyal demokratların işbirliği olarak görüyorsa aday olabilirim. Bizim sosyalistler olarak bir dünya görüşümüz var, bir birikimimiz var. Kazanırsak bunu Beyoğlu’na yansıtmak isteriz. CHP bu yaklaşımımıza hazırsa olur. Ama sadece ‘Alper Taş adayımız olsun’ diyorlarsa olmaz. Bunları görüşeceğiz ve kararımızı vereceğiz.”

CHP’nin Şişli adayı olarak Aslı Kazan ismini değerlendiren Hakan, “Hukukçu Aslı Kazan’ın CHP’den Şişli belediye başkan adayı olması ihtimali varmış. Aslı Kazan, benim avukatım… Bu nedenle kendisini yakinen tanıma ve gözlemleme imkânı buldum. Aslı Kazan’ın dürüstlüğüne, çalışkanlığına, ciddiyetine, işini iyi yaptığına ve yapacağına şahidim. Şişli’den aday olur ve kazanırsa… Ben belki iyi bir avukattan olacağım ama Şişli’nin iyi bir belediye başkanı kazanacağı kesin.” ifadelerine yer verdi.

AKP’nin ‘yerel seçim manifestosu’nu da değerlendiren Hakan, ilgili manifestoyu “Bundan sonra, bundan önce yaptıklarımızın tam tersini yapacağız” şeklinde yorumladı.