Provokatif İmamoğlu videosunun altından da onlar çıktı

Ekrem İmamoğlu ile ilgili 'FETÖ ve PKK'ya 'İstanbul'u birlikte yönetelim' dedi' şeklinde kurgulanan videonun altından 'Pelikan' bağlantılı AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Şahin Keleş çıktı.

Provokatif İmamoğlu videosunun altından da onlar çıktı

İBB Başkanı olarak seçildikten sonra mazbatası YSK kararıyla elinden alınan Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz akşam Habertürk’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ancak İmamoğlu’nun programdaki konuşmalarının bir kısmı AKP medyası ve AKP’nin sosyal medyada binlerce takipçisi bulunan “troll”leri tarafından çarpıtılarak paylaşıldı.

Bunun üzerine İmamoğlu, sosyal medya sayfasından ilgili konuşmanın tamamını içeren videoyu paylaştı.

AKP’Lİ YETKİLİ FAİLİ AÇIKLADI: E.K HANIM…

AKP medyasında “Ekrem İmamoğlu’ndan PKK ve FETÖ’ye skandal çağrı: Gelin Türkiye’yi hep beraber yönetelim!” şeklinde haberleştirilen videonun arkasında ise AKP’nin yalan ve manipülasyon konusunda uzman olan ve “Pelikancılar” olarak adlandırılan ekipten bir ismin olduğu kaydedildi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, konuyu taşıdığı “Vicdan” başlıklı köşe yazısında AKP’li üst düzey bir ismin de Ekrem İmamoğlu’na yapılan bu haksızlıktan rahatsız olduğunu dile getirirken, kendisini arayan AKP’li’nin “O videoyu hazırlayan hanımefendinin kim olduğunu bütün İstanbul teşkilatı biliyor. Ve çok ayıp ediyorlar. Bu videoyu hazırlayan E.K hanım. İl örgütüne bir şekilde girdi. Hatta bir ara Tanıtım ve Medya İlişkileri Başkanlığında görevlendirildi. Tepki üzerine oradan alındı fakat ilde görevi sürüyor. Şunu bil ki, bu Pelikan taktikleri partide ciddi rahatsızlık yaratıyor.” dediğini aktardı.

İsmi bilinmeyen üst düzey AKP’li yetkilinin söz ettiği E.K’nin AKP İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Elif Şahin Keleş olduğu belirtiliyor.

Fatih Altaylı’nın “Vicdan” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“AK Parti içinden değer verdiğim isimlerden biri aradı sabahın erken saatlerinde.Gece Habertürk’teki Ekrem İmamoğlu’nun konuk olduğu programı izlemiş. “Fatihciğim bu partiye ne kadar bağlı olduğumu, uzun yıllardır tanıdığım Reis’e asla kötülük gelsin istemeyeceğimi bilirsin” diye girdi söze.

Bu giriş üzerine gardımı almaya hazırlandım.Benim eleştirel yazılarımı konu edecek ve sitem edecek diye düşündüm açıkçası.AK Parti’nin eleştiriye en açık isimlerinden biri olduğunu, her şeyi açık açık konuşabilmeye devam ettiğiniz ender AK Partililerden biri olduğunu bildiğim halde, beklentim bu idi.Ancak beni ters köşeye yatırdı.

“Bak sevgili dostum, biz bu partiyi kurarken ve bu parti için gecemizi gündüzümüze katıp çalışırken, tek bir şeyimiz var. Vicdanımız. Vicdansızlığa karşı çıktık biz. Ama bugün bakıyorum eleştirdiğimiz ne var ise aynısını, hatta beterini yapıyoruz.”

Şaşırdım ve konunun Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı program ile bağlantısının ne olduğunu merak etmeye başladım.“Ne oldu, sen de Ekrem İmamoğlu’na mı oy vermeye karar verdin” dedim.“Yok yok. Her şeye rağmen bazen elim gitmese de partime oy vermeye devam ediyorum ama Ekrem Bey’e yapılanlar vicdanımı yaralıyor” dedi.

“YSK kararı mı?” dedim.“Hayır, YSK kararı YSK’nın vicdanıdır. Beni rahatsız etmez. Ben bizim cenahın Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptıklarından rahatsızım” dedi.

Akşam programda Ekrem İmamoğlu’nun sözlerinin kesilip biçilerek, İstanbul’u bazı terör örgütleri ile birlikte yönetecekmiş gibi gösteren bir video hazırlanmasından şikayet etmişti.“O videoyu hazırlayan hanımefendinin kim olduğunu bütün İstanbul teşkilatı biliyor. Ve çok ayıp ediyorlar. Bu videoyu hazırlayan E.K hanım. İl örgütüne bir şekilde girdi. Hatta bir ara Tanıtım ve Medya İlişkileri Başkanlığında görevlendirildi. Tepki üzerine oradan alındı fakat ilde görevi sürüyor. Şunu bil ki, bu Pelikan taktikleri partide ciddi rahatsızlık yaratıyor.”

“Engelleyin o zaman” dedim.

“Engelleyemiyoruz. Çok çirkin işler yapıyorlar. Eskiden, Milli Görüş döneminde bize yapılanların daha beterini şimdi bunlar yapıyor. Bunun vebali var” dedi.

Siyasi yelpazenin her tarafında hâlâ vicdan sahibi siyasetçilerin olması belki iyice dibe vurmamızı engelliyor.Onlar da gidince halimiz iyice harap anlaşılan.

‘BOSPHORUS’ TALEBESİ

Provokatif İmamoğlu videosunun arkasındaki isim olduğu öne sürülen Elif Şahin Keleş’in, İstanbul Boğaziçi Küresel Çalışmalar Merkezi (Bosphorus Global) ya da nam-ı diğer ‘Pelikan yalısı’nın bir çalışanı olduğu biliniyor. Burada ‘Uluslararası İlişkiler Uzmanı’ sıfatıyla bulunan Keleş, Sabah yazarı  ve kurumun başındaki isim olan Süheyb Öğüt’ün eşi Hilal Kaplan’a yakınlığıyla da dikkat çekiyor.

Keleş, 6 Mayıs 2018 tarihli AKP kongresinde İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmişti.

Elif Şahin Keleş vesilesiyle AKP’nin medyada gerçek/doğru ya da yalan/yanlış ayrımı yapmaksızın “vurucu gücü” işleviyle faaliyet gösteren bu karanlık ekip ile ilgili Manifesto olarak hazırladığımız dosyayı bir kez daha okurlarımızla paylaşıyoruz: