Program açıklandı: İzmir'de gençlik Alternatif Üniversitelerde buluşuyor!

İzmir'de Sosyalist Düşünce Toplulukları( SDT) çağrısı ile akademisyen ve aydınlarla birlikte başlatılan ''Alternatif Üniversite: Bilim Günleri'' 14 Aralık Cumartesi günü Tepekule Kongre Merkezi’nde başlayacak.

Program açıklandı: İzmir'de gençlik Alternatif Üniversitelerde buluşuyor!

HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz dönem İzmir’de bir dizi seminer, panel ve forum gerçekleştiren Sosyalist Düşünce Toplulukları (SDT), iki hafta boyunca Bilim Günleri düzenliyor.

“Alternatif Üniversite: Bilim Günleri” 14-15 ve 21-22 Aralık tarihlerinde 4 oturum şeklinde gerçekleşecek.

Ege, Dokuz Eylül, Katip Çelebi, Demokrasi, Bakırçay , Yaşar ve Ekonomi Üniversiteleri olarak İzmir’in tüm üniversite gençliğinin davetli olduğu etkinliğe şimdiden ilginin hayli yoğun olduğu belirtiliyor.

Tamamen ücretsiz olan etkinliğe katılım için internetten paylaşılan kayıt formunu doldurarak ya da oturumlar başlamadan önce etkinlik salonunun önünde kurulacak masalardan kayıt olunabilecek.

Prof. Dr. Oğuz Altungöz, Doç. Dr. Ali Cenk Gedik, Yazar Haluk Yurtsever ve Dokuz Eylül Tıp Fakültesi’nden KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. İzge Günal ile gerçekleşecek oturumlar iki bölüm halinde ilerleyecek. İlk bölümü hocaların sunumuyla tamamlanacak, ikinci bölümü ise soru, cevap ve katkılar üzerinden gerçekleşecek. İlk oturum Oğuz Altungöz’ün katılımıyla Evrim konusunda gerçekleşecek.

14 Aralık Cumartesi: ANLATILMAYANI ANLATIYORUZ: EVRİM

-Evrimin kanıtları ve mekanizması

-Evrim nedir, ne değildir?
Prof Dr. Oğuz Altungöz

15 Aralık Pazar: SOSYAL BİLİMLER VE YÖNTEM

-Sosyal Bilimlerin diğer bilimlerle ilişkisi
-Sosyal Bilimlerde yasalar, özne, siyaset
Yazar Haluk Yurtsever

21 Aralık Cumartesi: SANAT VE BEŞERİ BİLİMLER

-Beşeri bilimler ile doğa bilimlerinin ilişkisi

-Sanat nedir, beşeri bilimler nedir?

Doç Dr. Ali Cenk Gedik

22 Aralık Pazar: BİLİM KÜLTÜRÜ

-Yöntem, Etik, Üniversite

Prof. Dr. İzge Günal

”Okul sadece dört tarafı duvarla çevrili , tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında bir dağ başı. Öğrenmenin bilginin olduğu her yer okuldur. Alternatif üniversite İzmir’de tüm üniversitelerden gençliğin katılımıyla gerçekleşecek. Aydınlanmacı, sorgulayan, düşünen, üreten, mücadeleci yeni bir gençlik kuşağı olarak üniversiteli gençliği; bilimi, sanatı, kültürü, düşünceyi, kitabı, aydınlanmayı hep birlikte yeşertmeye çağırıyoruz.” diyerek çağrı yapılan etkinliğin tarih ve ayrıntılar duyuru görselinde yer aldığı gibi Tepekule Kongre Merkezi’nde Ege Salonu’nda gerçekleşecek. Tüm oturumlar sabit olarak saat 15:00’da başlayacak.

Kayıt için:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8HqyLTMVpPiOYfykuGDLhtkXt1SlNMWG_YSoVTqsGUsdaaA/alreadyresponded?vc=0&c=0&w=1