'Profesör'e bak: Çocuklarınızı üniversite için başka şehirlere sakın göndermeyin, çünkü...

Sakarya Üniversitesi'nde "Profesör Doktor" unvanına sahip Ebubekir Sofuoğlu, anne ve babalara "çocuklarınızı başka şehirlerdeki üniversitelere göndermeyin, kimlerle düşüp-kalktıklarından haberiniz olmuyor" diye çağrı yaptı.

'Profesör'e bak: Çocuklarınızı üniversite için başka şehirlere sakın göndermeyin, çünkü...

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, sosyal medya üzerinden anne babalara yaptığı “çağrı”yla pes dedirtti.

Sofuoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Uyarıyorum!  Çocuklarınızı Üniversite için başka şehirlere SAKIN göndermeyin, engel olamıyorsanız onlarla, o şehire siz de yerleşin. Çoğunun, ne giydiklerinden, ne yiyip-içtiklerinden, kimlerle düşüp-kalktıklarından haberiniz olmuyor. Çocuklarınızı dizinizin dibinden ayrımayın.” ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu’nun paylaşımı, akademiyi etkisi altına alan dinci karanlığın hangi noktalara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Sofuoğlu, Abdulhamid hayranlığıyla biliniyor. Öyle ki bu hayranlığını geçtiğimiz yıl katıldığı “”Vefatının 100. Yılında Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Konferansı”nda “Google’ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han’dır” diyecek kadar ileri götürmüştü.