Prof. Dr. İzge Günal yazdı: Bilim Merkezleri ne işe yarar?

Diyelim sosyalizme geçildi, toplum bu noktaya nasıl gelecek? Öyle ya, yıllardır bilimden korkutulmuş, bilimi sadece özel insanların anlayabileceği düşüncesi yerleştirilmiş, bilimin halk için olduğu gerçeği unutturulmuş bir toplum nasıl bunların üstesinden gelecek?

Prof. Dr. İzge Günal yazdı: Bilim Merkezleri ne işe yarar?

Prof. Dr. İzge Günal, ‘bilim açısından ideal toplum’ tarifi yaptığı yazısında, “Dediğim gibi bu bir ideal. Peki, bu duruma ulaşmak için ne yapmak gerekir? Yanıt benim için bile çok klasik olacak ama gerçekten sosyalizm. En ciddi teknik kitapların bile Sovyetler Birliği’nde nasıl yüksek satış rakamlarına ulaştığından geçen yazımda bahsetmiştim.1 Bu tamam ama diyelim sosyalizme geçildi, toplum bu noktaya nasıl gelecek? Öyle ya, yıllardır bilimden korkutulmuş, bilimi sadece özel insanların anlayabileceği düşüncesi yerleştirilmiş,  bilimin halk için olduğu gerçeği unutturulmuş bir toplum nasıl bunların üstesinden gelecek?” sorularına da yanıt verdi.

Günal, ‘yıllardır bilimden korkutulmuş, bilimi sadece özel insanların anlayabileceği düşüncesi yerleştirilmiş, bilimin halk için olduğu gerçeği unutturulmuş bir toplum’ için ‘Bilim Merkezleri’ tarifi yaptı.

İzge Günal’ın “Bilim Merkezleri ne işe yarar?” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.

https://gazetemanifesto.com/2019/bilim-merkezleri-ne-ise-yarar-243532/