Pompeo: Suudi Arabistan'a yönelik saldırının arkasında İran var

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pompeo: Suudi Arabistan'a yönelik saldırının arkasında İran var

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine yapılan saldırı konusunda İran’ı suçladı.

Pompeo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Ruhani ve Zarif diplomasiyle meşgul gibi görünse de Suudi Arabistan’a yönelik yaklaşık 100 saldırının arkasında Tahran var.” ifadelerine yer verdi.

Pompeo, ayrıca “Tüm tansiyonu azaltma çağrıları arasında İran şimdi dünyanın enerji arzına eşi görülmemiş bir saldırı başlattı. Saldırıların Yemen’den geldiğine dair bir kanıt yok.” dedi.

Tüm ülkeleri İran’ın saldırılarını kamuya açık ve net bir şekilde kınamaya çağıran Pompeo, ABD’nin, enerji piyasalarındaki tedarikin en iyi şekilde devamı ve Tahran’ın saldırganlığından sorumlu tutulmasını sağlamak için ortakları ve müttefikleri ile birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi “Saudi Aramco”ya ait 2 fabrikaya dün yerel saat 04.00’te silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlenmesi sonucu yangın çıktığı açıklanmıştı. Saldırıyı Yemen’deki Husiler üstlenmişti.