Polis yakın mesafeden gaz sıktı; HDP'li vekil ve anneler fenalaştı

Silopi'de açıklama yapmak isteyen tutuklu yakınlarına polis tazyikli su ve yakın mesafeden biber gazı sıktı. Bazı tutuklu yakınları ile HDP Milletvekili Nuran İmir fenalaşarak hastaneye kaldırıldılar.

Polis yakın mesafeden gaz sıktı; HDP'li vekil ve anneler fenalaştı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde tutuklu yakınlarının açlık grevlerine dikkat çekmek için yapmak istedikleri açıklamaya polis izin vermedi. Polisin gruba gaz bombası ve tazyikli su sıkması üzerine bazı tutuklu yakınları ile HDP Milletvekili Nuran İmir fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; aralarında İdil ve Cizre’den gelen tutuklu annelerinin de bulunduğu tutuklu yakınları, HDP İlçe Örgütü binasında bir araya geldi. Tutuklu yakınlarına HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve partililer de destek verdi. Annelerin toplanması sırasında parti binasının çevresi polislerce ablukaya alındı. Bir süre sonra ellerinde çocuklarının fotoğrafları ile parti binasının önüne çıkan tutuklu yakınlarının açıklama yapmaları polislerce engellendi. Polis amirleri, valiliğin kentte 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı kararı aldığını hatırlattı. Valiliğin “keyfi” talimatını tanımadıklarını söyleyen HDP’li İmir, tutuklu aileleri adına açıklama yapmaya başladı.

ÇEMBERE ALIP GAZ SIKTILAR

Bu esnada HDP’li vekil İmir ve tutuklu yakınlarının üzerine TOMA aracından tazyikli su sıkılarak müdahale edilmeye başlandı. Sıkılan tazyikli suyun etkisiyle bazı anneler yere düştü. Grubu kalkanları ile itekleyerek çembere alan polisler, yakın mesafeden biber gazı sıktı. Yoğun gazdan etkilenmemek için parti binasına sığınan annelerin birçoğu fenalık geçirdi. Gazdan etkilenerek aileler birlikte girdiği parti binasından kısa bir süre sonra tekrar dışarıya çıkan HDP’li İmir, polislere “Tek tek dava açacağım. Bir vekile hadsizlik ettiniz. Haddinizi bileceksiniz” diyerek tepki gösterdi. Bu sırada bir polis memuru HDP’li İmir’i kolundan tutarak itekledi. Sıkılan yoğun gazdan etkilenen HDP’li İmir ve bazı anneler fenalık geçirdi. HDP’li vekil ve bazı anneler, çağrılan ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.