Polis tarafından cinsel saldırıya uğrayan Merve Demirel: Başıma bir şey gelmesinden korkuyorum

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alındığı sırada cinsel saldırıya maruz kalan Merve Demirel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini suçlayan sözlerinin ardından başına bir şey gelmesinden korktuğunu açıkladı. Demirel, “Yaşadığımız olayı bıraktım, ailemin başına bir şey gelecek diye endişelenmeye başladım” dedi.

Polis tarafından cinsel saldırıya uğrayan Merve Demirel: Başıma bir şey gelmesinden korkuyorum

Emniyetin ve Soylu’nun yaptığı açıklamaların ardından ailesinin hedef gösterilmesinden rahatsız olduğunu söyleyen Demirel, “Bu kabul edilemez bir durum. Bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapan birinin böyle tehditler savurması, sağduyulu düşünmeyen insanlara büyük cesaret verir. Bu söylemlerle çok daha korkunç olayların önünü açıyorlar. Eğer kötü bir şey yaşanırsa bunu nasıl göğüsleyecekler, hesabını nasıl verecekler” diye sordu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Demirel “Şu an tek derdim aileme, kardeşime söyledikleri şeyler yüzünden bir zarar gelebilir mi?” dedi. Yetkililerin yaptığı açıklamaların olayı bağlamından kopardığını söyleyen Demirel, “En son geldiğimiz noktada kendim ve ailem adına can güvenliğimizi düşünüyorum” dedi.

‘KADININ SUSMASINI BEKLEMEK KORKUNÇ BİR ŞEY’

Artıgerçek muhabiri Derya Okatan’ın kendisi ile yaptığı röportaj sonrası gözaltına alınmasına ilişkin de konuşan Demirel, “Gözaltına alındığını öğrenince gerçekten çok üzüldüm. Üstelik terörle mücadele tarafından alındı. Biz meseleyi her zaman taciz üzerinden dillendirdik. Kadınlar üzerinden konuştuk. Meselenin terör ile hiçbir bağlantısı yok. Yaptıkları bütün açıklamalar bunu terörize etmeye çalıştıklarını gösteriyor” diye aktardı.

Türkiye’de tacizin çok yaşanan bir durum olduğunu söyleyen Demirel, “Bu durum karşısında susmayın, annenize anlatın, babanıza anlatın, kadınlar olarak seslerinizi yükseltin denilen ve böyle politikalarla yürütülmeye çalışan bir ülkede kadının susmasını beklemek korkunç bir şey” diye konuştu.