Polis saldırısına uğrayan metal işçilerinin Ankara yürüyüşü sürüyor

Aylardır ücretleri ödenmediği için Ankara'ya yürümek isterken polis saldırısıyla karşılayan Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin eylemi kaldığı yerden devam edecek.

Polis saldırısına uğrayan metal işçilerinin Ankara yürüyüşü sürüyor

Maaş ve tazminat hakları için direnişte olan Entil, Hapalki ve Tarkon işçilerinin Eskişehir Espark önünde dün sabah başlattığı Ankara yürüyüşüne polis saldırmış, saldırı sonucu Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda sendikacı ve işçi yaralanmıştı.

Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS), engellenen yürüyüşün bugün kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Sendikadan yapılan açıklamada “Yürüyüşümüze yarın (25 Ekim Cuma günü) saat 10.00’da kaldığımız yerden devam ediyoruz. Tüm sendikaları, emekten yana güçleri işçilerin hak mücadelesinde dayanışmaya birlikte yürümeye çağırıyoruz” denildi.

Birleşik Metal-İş’ten yapılan açıklamada “Eskişehir’de aylardır ücretleri ve kıdemleri ödenmeyen açlık ve işsizlikle mağdur edilen Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve direnişçi metal işçileri yine, yeniden yollarda. Bu gece Kanlıpınar, Organize Sanayi Köprüsü yakınında işçilerin önü barikatla kesildi. Gece olması nedeniyle direniş çadırımızı kuruldu. Ve çoban ateşimiz yakıldı. DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası olarak bu haksızlığa boyun eğmeyeceğiz. Entil, Hapalki ve Tarkon işçileriyle birlikte haklarımızı alana ve mağduriyetlerimiz giderilene kadar bu adaletsizliğin takipçisi olacağız” denildi.