Polis baskınlarını haber verdiği tespit edildi, gözaltına alındı

DHA çalışanı, ajansın polis adliye muhabirlerinden aldığı baskın bilgilerini önceden mekan sahiplerine bildirdiği ortaya çıkınca gözaltına alındı.

Polis baskınlarını haber verdiği tespit edildi, gözaltına alındı

Ankara’da bir Demirören Haber Ajansı (DHA) çalışanının pavyonlara polis ekiplerince yapılan baskınları önceden mekan sahiplerine haber verdiği ortaya çıktı.

Polis adliye muhabirlerinden bilgi alan E.K’nın sağladığı bu istihbarat yüzünden polisin birçok baskından eli boş döndüğü öğrenildi.

ALDIĞI MAAŞTAN DERT YANDI

Medyaradar‘ın haberine göre, canlı yayın aracında teknik personel olarak çalışmasına rağmen arada haber de yazdığı öğrenilen çalışanın son baskında fotoğraf çekmek için olay yerinde olduğu ve polis ekiplerince gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Olaydan 3 gün sonra serbest bırakılan E.K’nın polis ifadesinde çok az maaş aldığını ve akşamları pavyonlara garson olarak çalışmaya gittiğini söylediği belirtiliyor.

DHA DÜŞÜK MAAŞTA ISRARCI

Türkiye medya tarihinin en büyük satın alması sonrası Demirören ailesinin eline geçen DHA’da çalışanlar bir türlü istedikleri zam taleplerine karşılık alamamış ve yönetim düşük maaş politikasında ısrarcı olmuştu.