'PKK'nin elindeki MİT'çiler öldürüldü mü?'

15 Temmuz darbe girişimin kilit isimlerinden Adil Öksüz ile ilgili eski MİT’çi Mehmet Eymür "Hayatta mı değil mi onu da bilmiyoruz. Ama yurt dışında değildir onu kesinlikle söyleyebilirim." dedi. Eymür, PKK'nin elinde olduğu ifade edilen üst düzey MİT'çileri de hatırlattı.

'PKK'nin elindeki MİT'çiler öldürüldü mü?'

MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür, “Adil Öksüz’ün kesinlikle Türkiye’de olduğunu” öne sürdü.

Halk Tv’de Yavuz Oğhan’ın sunduğu ‘BiDeBunuİzle’ programına konuk olan Eymür, “Adil Öksüz’ün bir anda yok olmasını katiyen normal karşılamıyorum. Bir takım ortaya çıkan bilgiler de var. Adil Öksüz’ün angaje formları ortaya çıktı. Deniz Bayrak isminde MİT mensubu olduğunu iddia eden bir ismin iddiaları var. Adil Öksüz’ün eleman olduğunu, kullanıldığını iddia ediyor.” dedi.

Bu iddiaları ciddiye aldığını söyleyen Eymür “Kayıp olması çok dikkat çekici değil mi? Hayatta mı değil mi onu da bilmiyoruz. Ama yurt dışında değildir onu kesinlikle söyleyebilirim. Çünkü konuşabilir yurt dışında olursa orada, yani muhtemelen yaşamıyor olabilir.” iddiasında bulundu.

“HAKAN FİDAN OLMAYACAK ŞEYLER YAPIYOR”

Mehmet Eymür, MİT Başkanı Hakan Fidan için ise, “Yanlış bir tayin. Orada emekli albaylar filan var. Hakan Fidan MİT’ten başka yerlerde yabancı yerlerde çalışmış. Ankara Avusturya sefaretinde iki yıl çalıştı. Doğru bir şey değil. Asker sivil önemli değil MİT’in içinden olmalı müsteşar. Olmayacak şeyler yapıyor. Paris katliamını MİT’in içindeki muhalif kanat yaptı diyor. MİT müsteşarı kendi altındaki adama böyle diyebilir mi?” sözlerini kullandı.

Eymür, Yavuz Oghan’ın “Suriye’de önemli operasyonlar yapıyor ama MİT…” demesi üzerineyse PKK’nin elinde olduğu ifade edilen üst düzey MİT’çileri hatırlatarak yanıt verdi. Eymür, “Başarılı değil. PKK’nin eline olan MİT’çi var iki tane. Öldürüldü mü ne oldu? Türkiye onların olduğu yeri bombalıyor” diye konuştu.