PKK'li Kaytan'dan Maçoğlu'na: Adaylıktan çekilmeli, kendisi için doğru olmaz

PKK'nin eski yöneticilerinden Ali Haydar Kaytan, Dersim Belediye Başkan Adayı Fatih Maçoğlu'nu hedef alarak, "Adaylıktan çekilmemesi kendisi için doğru olmaz" dedi.

PKK'li Kaytan'dan Maçoğlu'na: Adaylıktan çekilmeli, kendisi için doğru olmaz

Batıda ve çoğu büyükşehirde CHP’nin ve ‘İyi Parti’nin başını çektiği düzen muhalefetinin lehine aday çıkarmayan Kürt siyasi hareketi, komünistlerin ittifak yaparak aday çıkardığı Dersim’deki durumdan ise rahatsızlık duyuyor.

‘Komünist Başkan’ olarak bilinen Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) de yer aldığı Dersim Demokratik Halk Dayanışması’nın (DDHD) Merkez Belediye Başkan Adayı olmuştu.

PKK’nin eski yöneticilerinden Ali Haydar Kaytan, Avrupa’da yayınlanan Yeni Özgür Politika gazetesindeki yazısında Fatih Mehmet Maçoğlu’nu hedef aldı.

ANF‘de de yer bulan yazısında, Maçoğlu’nun başkanlığı döneminde HDP’den destek aldığını öne süren Kaytan, “Maçoğlu, Dersim’deki belediyenin durumu ve oradaki siyasi mücadeleyi dikkate almadan, oradaki demokrasi güçlerinin tutumunu öğrenmeden kendine gösterilen bu olumlu yaklaşımı Dersim belediye başkanı olabilmek için zemin yapmıştır. Bu yaklaşım 31 Mart seçimlerinin Türkiye ve Kürdistan’daki anlamını, Dersim’in bu genel mücadeledeki yerini görmeden gösterilmiştir. Bu sefer de Dersim belediye başkanı de ben olayım, yaklaşımıyla hareket etmiştir.” dedi.

Kaytan, Maçoğlu’na adaylıktan çekilme ve HDP adaylarını destekleme çağrısı yaparken, “Güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmayacaktır” dedi.

Kaytan, Maçoğlu’nun başkanlığı döneminde belediyenin yaptıkları için ülke düzeyinde aldığı desteği ise “özel savaş amaçlı ve sahte” diye nitelerken, Maçoğlu’nun HDP lehine çekilmesi halinde bunların boşa çıkarılmış olacağını söyledi.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

“Maçoğlu’nun şu anda göstermesi gereken en doğru tutum adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir. Dersim’de devrimci örgütlerin ve demokratik kurumların güç birliği yaptığı dönemde Maçoğlu’nun güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmayacaktır. Ben de devrimciyim, demokratım, HDP adayları çekilsin, beni desteklesin, demesi de doğru olmaz. Tüm Türkiye ve Kürdistan genelinde AKP-MHP faşizmine karşı en etkin mücadele eden HDP’den bu beklenemez. Kendisi bir bireydir; bağlı bulunduğu bir siyasi hareket var olsa da, şu anda Kürdistan ve Türkiye genelinde AKP-MHP faşizmine karşı mücadelenin en ön saflarında HDP bulunmaktadır. Kaldı ki, HDP’nin birçok bileşeni vardır. Birçok devrimci, demokratik bileşenin üzerinde uzlaştığı kişiler aday gösterilmiştir. Bu durum karşısında Maçoğlu’nun çekilmemesi Dersim’de düşman tarafından yaratılmak istenen bölünmeye hizmet eder. Nitekim, devletle bağlantılı bazı çevreler bu bölünmeden yararlanmak istemektedir. Şu anda Dersim’in en fazla birliğe ihtiyaç olduğu bir süreçten geçmekteyiz. Bu açıdan Dersim’deki tüm devrimci demokratik güçlerin, kurumların ve şahsiyetlerin duyarlılık içinde olmaları önemlidir.”