PKK olası operasyon öncesi açıklama yaptı

PKK tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin olası operasyonuna ilişkin "ABD’nin kararının hiçbir ahlaki ve insani boyutu yoktur." denildi, uluslararası kurumlara çağrı yapıldı.

PKK olası operasyon öncesi açıklama yaptı

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda YPG kontrolündeki topraklara dönük olası operasyon hazırlıklarına ilişkin PKK’den yazılı bir açıklama geldi.

“ABD yaptığı açıklama ile gösteriyor ki, hem Rojava’nın işgal edilmesine hem de DAİŞ’in sorumluluğunun Türk devletine verilmesine karar vermiş. ABD’nin kararının hiçbir ahlaki ve insani boyutu yoktur. 100 yıldan beri devletlerarası çıkarlara kurban edilen Kürt halkı bir kez daha kurban edilmek isteniyor.” denilen açıklamada “Ancak bu sefer onların umduğu gibi olmayacak. Kürt-Arap-Asuri-Süryani halkları ve onların uluslararası alandaki gerçek dostları sonuna kadar soykırımcı sömürgeci Türk devletine karşı direnerek, kendi tarihlerini yeniden yazacaktır” denildi.

ABD’nin geri çekilirken IŞİD’in sorumluluğunu da Türkiye’ye bıraktığı öne sürülen açıklamada, operasyonla birlikte IŞİD’in bölgede yeniden güçleneceğini belirtildi ve şunlar eklendi:

“Erdoğan’ın bölge politikalarında mültecileri ve DAİŞ çetelerini bir şantaj aracı olarak nasıl kullandığı çok iyi biliniyor. Duyarlı dünya kamuoyu, uluslararası kurumlar ve ülkeler bu büyük tehlike karşısında hemen harekete geçmelidir.”