Pervin Buldan'dan 'aday çıkaracak mısınız?' sorusuna: Hiçbir ihtimal yok şu anda

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yenilenmesine karar verilen İstanbul seçimlerinde aday çıkarma ihtimalleri olup olmadığına ilişkin soruya, "Hiçbir ihtimal yok şu anda" yanıtını verdi.

Pervin Buldan'dan 'aday çıkaracak mısınız?' sorusuna: Hiçbir ihtimal yok şu anda

YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal kararı sonrası nasıl bir tavır alacağı konusunda gözlerin çevrili olduğu partilerden biri olan HDP’den açıklama geldi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, “YSK’nın kararı sonrası SP, HDP, DSP’nin kararı ne olacak?” başlıklı yazısında SP ve DSP’nin kararlarının bugün belli olmasının beklendiğini belirtirken, HDP’yle ilgili olarak ise şunları yazdı:

“HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Almanya’da olduğunu belirtti ve yarın (Salı) MYK’nın toplanıp karar alacağını belirtti.

“Yani YSK’nın bu yönde bir kararı olması halinde aday çıkarma ihtimaliniz var mı?” diye sordum, “Hiçbir ihtimal yok şu anda” yanıtını aldım.

HDP Genel Merkezi’nden sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada da YSK kararı eleştirildi…

HDP çevreleri aday çıkarmanın zaten hukuken de olası bulunmadığına dikkat çektiler.

Yıllar sonra Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesinin de bu konu ile bağının bulunmadığını vurguladılar, kararlarında değişiklik olmayacağını belirttiler.”