Pervin Buldan: Yarın el sıkışacak tek bir Kürt bulamayacaksınız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bir gün Kürtlerle masaya oturmak istediğinizde bulamayacaksınız, tek bir Kürt bile sizinle el sıkışmayı reddedecek." dedi.

Pervin Buldan: Yarın el sıkışacak tek bir Kürt bulamayacaksınız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İstanbul İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Buldan, eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan’ın tahliyesine karar verilmesine rağmen savcının itirazı üzerine tutukluluğuna devam edilmesiyle ilgili tepki gösterdi.

“DOLMABAHÇE” HATIRLATMASINI TEKRARLADI

“Nerede bir Kürt varsa o Kürde nefes aldırmamak istiyorlar. Bunu hem içeride hem dışarıda yapıyorlar. Kuzey Suriye’ye de bunun için gittiklerini biliyoruz. Sandılar ki Suriye’ye gittikleri zaman tüm dünya onları destekleyecek. Sandılar ki Kürtler eski Kürtler, sandılar ki bu coğrafya eski coğrafya. Sandılar ki dünya geçen yüzyıl ki dünya. Sonuç ülkeyi bütün dünyadan tecrit altına soktular. Tıpkı İmralı’da Sayın Öcalan’a uyguladıkları tecrit gibi.” diyen Buldan, şöyle devam etti:

“2013 yılında başlayan ve 2015 yılına kadar devam eden barış ve müzakere sürecinde herkes gördü ki bu ülkede müzakere ve diyalogla masa etrafında oturup bütün sorunlar hallolabilecekken, konuşarak, müzakere ederek her sorun çözülebilecekken 2015’te bütün görüşmeleri bitirip Dolmabahçe Mutabakatını yok sayıp Sayın Öcalan üzerindeki tecridi devam ettirerek kendi iktidarlarını ayakta tutmaya çalıştılar. Dolmabahçe Mutabakatı bu ülke için bir şanstı. Dolmabahçe Mutabakatı kabul edilmiş olsaydı yok sayılmasaydı, bugün ne Washington ne de Moskova’da ayrı bir mutabakat imzalanmak zorunda kalınmayacaktı.”

“TEK BİR KÜRT BULAMAYACAKSINIZ”

“İki gün önce Edirne Cezaevi’nde eski vekilimiz Sevgili Abdullah Zeydan yeni çıkan yasa kapsamında tahliye olurken, Saray’ın savcıları tahliye olan arkadaşımız hakkında yeni bir karar aldı, çıkan tahliye kararını reddetti ve savcı tutukluluğunun devamına karar verdi.” diyen Buldan, şu ifadeleri kullandı:

“Çünkü Abdullah Zeydan bir Kürt. Çünkü Abdullah Zeydan HDPli bir milletvekili. Onlar zannediyorlar ki Abdullah Zeydan bu karara çok üzüldü. Esas üzülmesi gereken sizlersiniz. Çünkü Abdullah Zeydan’In hücre arkadaşı Selahattin Demirtaş’tır, onun yoldaşı Figen Yüksekdağ’dır Onun yoldaşı Sebahat Tuncel’dir, onun yoldaşı Gültan Kışanak’tır. Siz verdiğiniz kararlarla utanın. Bu bir hukuk garabetidir ve tarihe bir kara leke olarak geçmiştir. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Böyle bir ayrımcılık yapmayın. Yasalar kime ne şekilde işliyorsa bunu geçerli kılın. Bir gün Kürtlerle masaya oturmak istediğinizde bulamayacaksınız, el sıkışmak istediğiniz de tek bir Kürt bulamayacaksınız.”