Pervin Buldan: İstanbul'a çıkarma yapıyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan 23 Haziran'daki seçimle ilgili "İstanbul'a çıkarma yapıyoruz. Yeter ki AKP kaybetsin, demokrasi güçleri kazansın" dedi.

Pervin Buldan: İstanbul'a çıkarma yapıyoruz

HDP Genel Başkanı Pervin Buldan, 23 Haziran’da gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin konuştu.

İstanbul Küçükçekmece’de Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu üyeleriyle bir araya gelen Buldan burada yaptığı konuşmada 23 Haziran seçimleri için “Bizler bunun için seferberlik ilan ettik. 23 Haziran’a kadar hepimiz buradayız. Milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz, bütün arkadaşlarım hepimiz İstanbul’a çıkarma yapıyoruz. Yeter ki AKP kaybetsin, demokrasi güçleri kazansın.” dedi.

23 Haziran’da gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iple çektiklerini belirten Buldan, şöyle devam etti:

“Bizler bunun için seferberlik ilan ettik. 23 Haziran’a kadar hepimiz buradayız. Milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz, bütün arkadaşlarım hepimiz İstanbul’a çıkarma yapıyoruz. Yeter ki AKP kaybetsin, demokrasi güçleri kazansın. AKP’nin kaybetmesi ile biz kazanacağız. AKP’nin kaybetmesi ile HDP kazanacak. Bu mesele Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu meselesi değildir. Bu mesele iki aday arasında gelip giden yarıştan öteye geçmiştir. Bu mesele Türkiye halklarının meselesidir. Bu mesele demokrasi ile faşizm arasında örülecek olan bütün mücadele süreçleri ile bire bir bağlantılıdır. İnanın değerli arkadaşlar, kazanacak olan demokrasi güçlerinin adayı ile birlikte hepimiz kazanacağız. Türkiye demokrasi güçleri, Kürtler, Aleviler, Ermeniler, Süryaniler, ezilenler, emekçiler, kadınlar, gençler kazanacak. Yıllardır bu ülkede inkar edilenler, yok sayılanlar kazanacaklar. Eğer 23 Haziran’da o 250 sayfalık gerekçesiz karar açıklandı ya o karara karşı 250 bin fark atarak biz kazanamazsak geleceğimiz daha karanlık olacak. İşte bu bu kadar önemli bir seçimdir.”

“GÖREVİMİZİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Abdullah Öcalan’la yapılan avukat görüşmeleri konusunda da konuşan Buldan “Sayın Öcalan barış ve demokrasi yanlısı olduğunu bir kez daha ifade etti ve bunun için muhatap olduğunu söyledi. Biz de bir kez daha çağrı yapıyoruz: Evet muhatap Sayın Öcalan’dır. Kürt sorununun çözülmesinde, özgürlükler, barış ve demokrasi sorunun çözülmesinde muhatap ve dikkate alınması gereken kişi Sayın Öcalan’dır.” derken “Bizler arada gidip gelebiliriz, bizler aracılık yapabiliriz. Tıpkı 2011-2015 yılları arasındaki gibi ara buluculuk görevimizi bir kez daha yapmaya hazırız. Çünkü biz biliyoruz ki Kürt sorunu çözülmeden bu ülkede demokrasi sorunu çözülmeyecektir. Özellikle demokrasi ve barış meselesinin en önemli özelliklerinden birisi, belki de yaşanan seçim süreçlerinde ortaya konulan tavır, kazanılan oylar ve yükselen mücadeledir.” ifadelerini kullandı.