Pervin Buldan: Bizimkisi ittifak değil, AKP'ye karşı güç birliği

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde 3 büyükşehirde aday çıkarmama kararını değerlendirdi.

Pervin Buldan: Bizimkisi ittifak değil, AKP'ye karşı güç birliği

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde İstanbul, İzmir ve Adana’da aday çıkarmama kararını Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya değerlendirdi.

Sarıkaya, Habertürk gazetesindeki bugünkü köşesinde, Buldan ile yaptığı telefon görüşmesini aktararak, HDP’nin aday çıkarmama eğiliminin, aralarında Ankara, Urfa, Antalya ve Antep’in de olduğu illerde de güçlendiğini yazdı.

Özellikle Ankara’da bu eğilimin daha net durumda olduğunu belirten Sarıkaya, Urfa’da aday çıkarmama kararının arkasında ise, seçime bağımsız aday olarak girmeye hazırlanan eski milletvekili Sebahattin Cevheri’ye destek amaçlı olduğunu kaydetti. Habertürk yazarı, CHP’nin de bir süre önce Urfa’da aday çıkarmayıp Cevheri’ye destek kararı aldığını hatırlattı.

“İTTİFAK DEĞİL, GÜÇ BİRLİĞİ”

Muharrem Sarıkaya, HDP Eş Başkanı Buldan ile yaptığı konuşmada, bazı illerde aday çıkarmama kararının nedenlerini de aktardı. Sarıkaya’nın yazısında aktardığına göre, Buldan, aday çıkarmama kararlarının bir ‘ittifak’tan kaynaklı değil, AKP karşısında demokratik gördükleri isimlere karşı bir ‘güç birliği’ olduğunu belirtti.

Sarıkaya’nın Buldan ile yaptığı görüşmenin ilgili kısmı şöyle:

“HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dünkü telefon sohbetimizde Ankara, Antalya, Mersin’in de arasında bulunduğu illerde de aday çıkarıp çıkarmamayı tartıştıklarını açıkladı. Buldan, “Raporu bitmedi ama Ankara da yakında açıklanabilir, henüz karara varmadık” deyip ekledi:

“Bizimkisi bir ittifak değil, güç birliği. Demokratik gördüğümüz, destek vermekte sakınca görmediğimiz adaylara güç katmak için bu yola gidiyoruz. AKP’nin karşısında olan adayların güçlü olmasını istiyoruz. Bu tamamen yerelden gelen, tabanın istediği bir güç birliği talebini sağlamaya yönelik bir karar…”

Buldan bazı büyükşehirlerin isimlerini sıralamama karşın, Ankara kadar diğerleri üzerinde net konuşmadı, “Henüz raporları gelmedi, önceden bir şey söylemem doğru olmaz” demekle yetindi.

Bunun ötesinde de konuşmaktan kaçındı.”