Perinçek'ten inciler: 'Erdoğan ve Bahçeli solda', 'ABD terörist değil'

Son dönemde AKP'yle açıktan kol kola giren Perinçek, ABD emperyalizminin 'terörizm'le suçlanmasına karşı çıktı. Perinçek, Erdoğan ve Bahçeli'yi ise 'sol'da tarif etti.

Perinçek'ten inciler: 'Erdoğan ve Bahçeli solda', 'ABD terörist değil'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün akşam AKP’nin yayın organı A Haber‘deki “Yap Boz” programında konuk edildi.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde yapılan programda öğrencilerin sorusunu yanıtlayan Perinçek, programda kendisine sorulan, “Siz nasıl bir sol görüşü savunuyorsunuz?” yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

“Sol sağ Fransız Devrimi sırasında çıktı. Cumhuriyetçiler solda, kralcılar sağda oturuyordu. Değiştirmek isteyenler solda, muhafaza etmek isteyenler sağdaydı. Şimdi Türkiye’ye baktığınızda bana göre Türkiye’yi PKK’nın FETÖ’nün üzerine yürüyenler değiştirmek istiyor. Fransız Devrimi’ndeki kavramları kullanacak olursanız Sayın Tayyip Erdoğan ve sayın Devlet Bahçeli daha solda, ABD’yle birleşmiş olan Kılıçdaroğlu vesaire daha sağda.” dedi. Perinçek, “Sol-sağ kavramlarının hafızalarda bıraktığı izlerden kurtulunması gerektiğini” savundu.

Programda bir öğrenci de Doğu Perinçek’e “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Biz teröristlerle aynı masaya oturmayız’ dedi. Ama neden ABD’yle aynı masada?” şeklinde bir soru yöneltti. Perinçek’in buna yanıtı ise hayli manidar oldu. Öğrencinin sorusuna ‘ABD terörist değil’ diye müdahale eden Perinçek, “ABD dünyanın önemli devletlerinden biri. Terörü desteklediği gerçek ama ABD’nin kendisine ‘terörist’ diyemeyiz. ABD dünyanın önemli köklü gelenekleri olan, geçmişinde de Washingtonlar, Abraham Lincolnler olan bir devlet.” ifadelerini kullandı.

Bir başka öğrencinin “Cezaevinden çıktığınızdan beri, yaptığınız açıklamalarınızda ‘Erdoğan bizim istediğimiz noktaya gelmiştir’ gibi, sanki iktidarı yönlendirdiğinizi açıklıyordunuz. Yakın bir zamanda ise, Erdoğan’ın size, Rusya ile barışmak için danıştığını ve heyet gönderdiğinizi iddia etmiştiniz. Gerçekten de iktidar size danışıyor mu, kapalı kapılar ardında iktidarı yönlendiriyor musunuz?” şeklindeki sorusuna ise, Perinçek şu şekilde yanıt verdi:

“Şunu söylüyoruz, Türkiye’nin milli olan güçleri; yani Türkiye’nin çiftçisine, esnafına, sanayicisine, tüccarına dayanan Türk milletinin taleplerini temsil eden ve Türkiye’nin geleceği için çaba gösteren güçler bu kritik dönemde, yan yana geliyorlar. Onun için, ‘bizim dediğimiz yere geldi, kimin dediği yere geldi’ gibi meseleyi koymak çok faydalı olmaz. Burada hepimizin nereye geldiği ve nerede buluştuğumuz önemlidir.”