Perinçek AKP'ye 'muhalefet' etti: FETÖ'cüleri hapise atmayın, HDP'yi kapatın

15 Temmuz sonrasında “Türkiye gemisi” söylemiyle AKP iktidarına açıktan destek veren Doğu Perinçek, uzun süre sonra uygulamalara muhalefet etti. Perinçek, FETÖ hakkında "Devam et, daha tutukla, çok hapse at falan, buna artık bence çok gerek yok." ifadelerini kullanırken, HDP hakkında "HDP'yi kapatmak lazım" dedi.

Perinçek AKP'ye 'muhalefet' etti: FETÖ'cüleri hapise atmayın, HDP'yi kapatın

“Türkiye gemisi” olarak adlandırdığı yerde iktidarla birlikte olduklarını ifade eden Perinçek, Gülen cemaatine yönelik davalara ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

“TUTUKLAMAYA GEREK YOK”

Euronews Türkçe’den Dilek Gül’ün sorularını yanıtlayan Perinçek, “Geldiğimiz noktada artık esas olarak polisle, savcıyla, hapishaneyle yargıyla değil, artık ideolojik, kültürel dönüşümlerle ve toplumu yeniden Atatürk devrimi temelinde eğiterek, yönlendirerek mümkün” dedi ve ekledi: “Devam et, daha tutukla, çok hapse at falan, buna artık bence çok gerek yok. Bunlardan (FETÖ) artık darbe falan gelmez, yani orduda öyle bir güçleri kalmadı.”

“GÜL, BABACAN, DAVUTOĞLU FETÖ’CÜ”

Perinçek, darbe girişimin aydınlatılmayan yönleri ve “siyasi ayak” söylemine ilişkin olarak ise, “Siyasi ayak var: Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu. İşte bunlar FETÖ’nün siyasi ayağı” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN FETÖ’YLE ÖLÜMÜNE SAVAŞIYOR”

“Tayyip Erdoğan FETÖ’yle ölümüne savaşıyor” diyen Perinçek, “Ölümüne savaşanlara siyasi ayak demek hiç gerçekçi olmuyor. Ama Abdullah Gül, Davutoğlu, Babacan üçlüsü FETÖ’yü açıkça koruyorlar. Eskiden de onlar beraberlerdi. AK Parti içindeki siyasi ayak, Babacan’ın Abdullah Gül’ün Davutoğlu’nun temsil ettiği güçtür” görüşünü öne sürüyor. Perinçek, sözlerinin devamında “Erdoğan’a desteğimiz yok, bizim desteğimiz Türkiye’ye” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin dostları artık NATO değil, Amerika değil; Rusya, İran ve Çin” görüşünü savunan Vatan Partisi lideri, “Tabanımız 2014’ten sonra Erdoğan’daki değişimi anlamakta tabii ki problemler yaşadı, hemen yeni bir durumu pat diye anlamak mümkün değil. Orada tabanımızla da bir anlamda mücadele ettik. Tabanın kuyruğuna takılan değil; kendi partimizin tabanını ve lider kadro içinde de bu yeni durumu kavratmak için çalıştık” diye konuşuyor.

PERİNÇEK ESAD İLE ERDOĞAN İLİŞKİLERİNİ YÜRÜTTÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

Röportajda Suriye konusuna da değinen Perinçek “Hatta Sayın Tayyip Erdoğan da görüşmeler olduğunu ifade etti. Biz plan hazırladık çok basit; Türkiye’nin kontrolünde olan bir takım güçler, Suriyeli güçler silah bırakacak Suriye de bunları affedecek. Biz bunu Suriye hükümetiyle konuştuk onlar evet dedi. İran evet dedi. Rus hükümeti evet dedi, hatta kendi planı haline çevirdi. Şimdi bunun için biz önümüzdeki günlerde Sayın Beşar Esad tarafından davet edildim, büyük bir heyet halinde büyük ihtimalle eylül ayında Suriye’ye gidiyoruz” dedi.

“HDP KAPATILMALI”

Selahattin Demirtaş ve diğer siyasi tutukluların serbest bırakılması için yapılan kampanyalara tepki gösteren Perinçek, “Olmaz, dışarıda olan PKK’ya hizmet edenleri onların yanına koymak lazım bir süre. HDP’yi de kapatmak lazım… Bu kampanyalar aslında PKK’ya özgürlük kampanyasıdır. HDP’ye 90 milyon TL yardım yapılıyor. O 90 milyon Mehmetçiğe mermi olarak dönüyor. HDP’ye yasal bir zeminde yaşama şansı tanımamak lazım” görüşünü savunuyor.