'Peribacalarındaki kaçak oteli haberleştiren gazeteci AKP'li belediye başkanı tarafından tehdit edildi'

Peri bacalarının olduğu bölgede yaşanan 'otel inşaat krizi' kamuoyundan gelen tepkiler sonucunda durduruldu. Haberi gündeme taşıyan İHA muhabiri Coşkun Sağlamdin, belediye başkanı ve inşaat sahiplerince tehdit edildi.

'Peribacalarındaki kaçak oteli haberleştiren gazeteci AKP'li belediye başkanı tarafından tehdit edildi'

Peribacalarının olduğu bölgede yaşanan ‘otel inşaat krizi’ kamuoyundan gelen tepkiler sonucunda durduruldu. Haberi gündeme taşıyan İHA muhabiri Coşkun Sağlamdin, belediye başkanı ve inşaat sahiplerince tehdit edildiği iddia edildi.

Nevşehir merkezine bağlı Göreme beldesinde, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının yanında inşa edilen otel, tepki çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, peribacaları yakınında yapılan otel inşaatının durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, “Nevşehir ili Göreme beldesinde otel inşaatı yapıldığına dair haberler basına yansımıştır. Konu Bakanlığımız tarafından ivedilikle incelemeye alınmıştır. Anadolu ve dünya kültürünün istisnai değerlerinden olan peri bacalarına yakın bir noktada, 2 pafta 9423 parselde başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur” denildi.

‘SAĞLAMDİN’E ÖLÜM TEHDİTİ’ İDDİASI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından haberi gündemi getiren İHA muhabiri Coşkun Sağlamdin, AKP’li Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve inşaat sahiplerince ölümle tehdit edildiğini iddia etti. CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş konuyla ilgili olarak sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Peribacalarına yapılan kaçak inşaatları deşifre eden @ihacomtr Muhabiri Coşkun Sağlamdin’in belediye başkanı ile inşaat sahiplerince ölümle tehdit edilmesini kınıyorum. İHA Muhabiri Sağlamdin, kamu adına gazetecilik yapmış ve görevini yerine getirmiştir. Sağlamdin yalnız değildir” ifadelerinde bulundu.