Pelikancı, faturayı 18 yaşını henüz doldurmuş 'olmayan' seçmene kesti

AKP içindeki 'Pelikan' denen ekipten söz edilince akla gelen isimlerden Hilal Kaplan'ın 23 Haziran seçimlerine ilişkin YSK'nın 18 yaşındakilerle ilgili oy hakkı gaspında bihaber olduğu ortaya çıktı.

Pelikancı, faturayı 18 yaşını henüz doldurmuş 'olmayan' seçmene kesti

AKP için manipülasyonda kalemini ‘usta’ca kullanmasıyla bilinen Hilal Kaplan, bugünkü köşe yazısında 23 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

“Pelikancılar”ın önde gelen isimlerinden Sabah yazarı Hilal Kaplan, yenilenen 23 Haziran seçimlerinde faturayı “aradan geçen iki ay içinde 18’ine giren genç seçmenlerin öncelikli olarak CHP’yi tercih etmesi”ne kesti. Ancak Kaplan, YSK’nın oy hakkı gaspından bihaberdi…

Hezimetin sebebinde en büyük payı YSK’nın ‘tekrar seçim’ kararı almasına bağlayan Sabah yazarı, YSK üzerinde kurulan siyasi baskıya ve AKP’nin ‘seçim yenileme’ ısrarına değinmezken; devamında seçim yenilgisini şu sebeplere bağladı:

“Dahası, halkı tekrar sandığa mecbur eden YSK olmasına rağmen, bunun faturası da AK Parti’ye kesilmiş. İki aydaki en büyük değişkenin bu olduğu net biçimde görülüyor.
Bu tabloya, aradan geçen iki ay içinde 18’ine giren genç seçmenlerin öncelikli olarak CHP’yi tercih etmesini, cüzdanı daralan seçmenin hayal kırıklıklarını, iyi yönetilemeyen Suriyeli mültecilerin entegrasyon politikasını, vb. sebepleri de ekleyebiliriz.”

Oysa YSK, 31 Mart’ta 18’ini doldurmamış ancak 23 Haziran itibariyle 18 yaşını doldurmuş genç seçmenin oy hakkını gasp etmişti.

Kaplan, bir süredir AKP içinden de yükselen “‘Pelikancı medya’ yüzünden kaybettik” baskısından etkilenerek böylesine garip bir hataya imza atmışa benziyor.

AKP’li eski vekil açıktan ‘Pelikan baronları’nı işaret etmişti.

MANİFESTO gözünden Pelikancılar dosyamızı buradan okuyabilirsiniz: