'Pedofili' ifadeler içeren kitabın yazarına soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'pedofili' ifadeler içermesi nedeniyle sosyal medyada büyük tepki çeken 'Zümrüt Apartmanı' kitabının yazarı Abdullah Şevki hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

'Pedofili' ifadeler içeren kitabın yazarına soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine kaleme aldığı kitapta yer alan bazı ibarelerle ilgili Abdullah Şevki hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 226. maddesi uyarınca “müstehcenlik” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pedofili içeren ifadelerin yer aldığı kitabın yazarı, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal sürecin başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu bildirmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerikle mücadelemiz devam edecektir.” ifadelerine yer verilmişti.

NE OLMUŞTU?

Abdullah Şevki tarafından yazılan ve Kurgu Kültür Merkezi Yayınları etiketiyle yayınlanan ‘Zümrüt Apartmanı’ kitabında yer alan pedofili içeren satırlar sosyal medyada büyük tepki toplamış, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü Alaattin Topçu ise sosyal medyadan “Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki’yi Alaattin Topçu’yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur” açıklamasında bulunmuştu. Topçu daha sonra paylaşımını sildi.