Pedofili içeren kitabın yazarı ve yayıncısı serbest!

Pedofili içeren 'Zümrüt Apartmanı' isimli kitabın yazarı ve kitabı basan yayınevinin sahibi Alaattin Topçu adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Pedofili içeren kitabın yazarı ve yayıncısı serbest!

“Zümrüt Apartmanı” adlı kitabında pedofiliyi öven yazar Abdullah Şevki Yurtvermez, ‘müstencenlik’ suçlaması ile tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Pedofili içeren kitabı basan yayınevinin sahibi Alaattin Topçu da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında “müstehcenlik” suçundan soruşturma başlatılan “pedofili” içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki ile kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.   Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan pedofili içeren ifadelerin bulunduğu kitabı basan yayınevinin sahibi Alaattin Topçu ile kitabın yazarı Abdullah Şevki, emniyetteki işlemlerinin ardından, yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Adliyesi’ne getirildi.   Burada soruşturma savcısına ifade veren şüphelilerden Şevki tutuklama, Topçu ise adli kontrol şartıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Abdullah Şevki ve Alaattin Topçu, hakimlikteki sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

SUÇ UNSURU BULUNSA BANDROL VERİLMEZDİ

Kitabın yazarı Şevki ifadesinde ABD’de yaygın olduğunu belirttiği ‘kirli gerçeklik’ akımına göre kitabı yazdığını ve ‘edebi eser’ ortaya koymaya çalıştığını söyledi. Kitaptan 500 tane basıldığını ve tamamının satıldığını, kendisinde tek kitap bulunduğunu ve buna da polisin el koyduğunu ifade etti.

Şevki’nin ayrıca kitabın dağıtımı öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bandrol için başvuru yapıldığını, suç unsuru bulunması halinde bandrol verilmeyeceğini söyleyerek kendini savunduğu öğrenildi.

Kitabın yayıncısı Alaattin Topçu’nun ise kitabı okumadığını söylediği belirtildi.