Patronlardan İmamoğlu'na tebrik mesajları

Türkiye'nin en büyük patron örgütü TÜSİAD, yüzde 54 oyla İBB Başkanlığına yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ederken TÜRKONFED 'yapısal reform' çağrısı yaptı.

Patronlardan İmamoğlu'na tebrik mesajları

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kutluyor, bu güzel kente sunacağı tüm katkı ve çalışmalar için başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Seçim sonuçları açıklanmadan önce yazılı açıklama yapan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), “Vakit kaybetmeden ana gündemimiz olan yapısal ve ekonomik reformlara odaklanmalıyız” ifadelerine yer verdi. TÜRKONFED açıklamasında “Yerel yönetimlerimizin, kent ekonomisinden kadın ve çocukların ihtiyaçlarına, eğitimden gençlerin sorunlarına, altyapıdan çevreyi kapsayan seçim öncesi vaatlerini hayata geçirmelerinin takipçisi olacağımız gibi destek ve katkı gerektiren konularda da iş dünyası olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyorum. Seçimler artık geride kaldı. Ülkemizin geleceğine, ekonomiye odaklanma ve daha çok çalışma zamanı” dedi.