Patronlardan asgari ücret tehdidi: İşsizler ordusuna yenileri eklenir...

Patronlar, asgari ücrete yüksek bir zam olması durumunda bunun işsizliğin rekor düzeye ulaşmasına yol açacağını savundu.

Patronlardan asgari ücret tehdidi: İşsizler ordusuna yenileri eklenir...

Milyonlarca emekçiyi ilgilendiren asgari ücretle ilgili olarak Asgari Ücret Belirleme Komisyonu ilk görüşmeyi 2 Aralık tarihinde gerçekleştirmiş, ikinci görüşme ise geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.

Yarın (17 Aralık) yapılacak son toplantının ardından zam oranının belli olacağı asgari ücretle ilgili patron sınıfından gelen teklif ise şaşırtmadı. Asgari ücret artışı konusunda açıklamalarda bulunan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kendilerine devlet tarafından verilen asgari ücret desteğinin 100 liradan 200 liraya çıkarılmasını talep etti.

Sözcü‘den Erdoğan Süzer’in haberine göre, konuyla ilgili konuşan bir TİSK yetkilisi, işverene sağlanan devlet desteğinin 100 liradan 200 liraya çıkarılması şartıyla asgari ücrete yüzde 12, yani bu yıl sonu beklenen enflasyon oranı kadar zammın makul olacağını öne sürdü.

Önümüzdeki yıl asgari ücrete yüksek bir zam olmayacağını, bunun için önlerinde 3 kuvvetli neden bulunduğunu söyleyen TİSK yetkilisi, bunları ise; işsizliğin rekor düzeye ulaşması, yakın zamanda seçim olmaması ve kayıt dışılığın artması olarak sıraladı.

“Asgari ücret beklentilerimizin üzerinde artarsa rekor düzeydeki işsizlik yeni rekorlar kırabilir.” diyen yetkili, “Özellikle Anadolu’daki işverenler bu ücretleri kaldıramaz ve ne yazık ki işsizler ordusuna yeni işsizler eklenir.” ifadelerini kullandı.