Patronlar futbolun yeni 'Demirören'ini buldu: Nihat Özdemir...

Haziran ayında yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı seçimi için Nihat Özdemir'de anlaşıldığı ileri sürülüyor.

Patronlar futbolun yeni 'Demirören'ini buldu: Nihat Özdemir...

Türkiye’nin en büyük sermaye gruplarından Demirören Holding’in patronu Yıldırım Demirören, İddaa ihalesini kazanmasının ardından bir süre sonra istifa etmişti. Demirören’in istifasıyla birlikte başlayan, TFF Başkanlığı koltuğuna kimin seçileceğine ilişkin arayışların ise yine bir patronu işaret ettiği öğrenildi.

AKP’ye yakın Akşam gazetesinin aktardığına göre 1 Haziran’da yapılacak seçimde koltuğa oturacak kişinin ismi üzerinde ‘birleştirci, bütünleştirici bir aday’ bulunması ve desteklenmesi konusunda ‘futbol ailesi’ uzun görüşmeler yaptı. Ve nihayetinde iş adamı Nihat Özdemir isminde mutabakat sağlandı.

Hemen hepsi patronlardan oluştuğu bilinen kulüp temsilcileri de bu konuda Nihat Özdemir’le buluşup, başkanlık konusunda böyle bir arzunun ortaya çıktığını iletti.

Özdemir de “taban”dan gelen bu geniş mutabakata karşı “duyarsız” kalamadı. Özdemir’in adaylığı bu şekilde gayri resmi biçimde netleşti. 1 Haziran’da yapılacak genel kurulda Özdemir’in karşısına başka bir adayın çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Limak Holding’in sahibi olan Özdemir, AKP iktidarında üstlendiği projelerle servetini katlayan patronlar listesinde üst sıralarda yer alıyor.