Partisinden yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Belediye Başkanı, soluğu DP'de aldı

CHP'den yeniden aday gösterilmeyen Mehmet Kocadon'un ailesinin de onay vermesi durumunda Demokrat Parti'ye geçeceği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edildi.

Partisinden yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Belediye Başkanı, soluğu DP'de aldı

CHP’nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, partisinden yeniden aday gösterilmemesi üzerine soluğu Demokrat Parti’de aldı. Mehmet Kocadon’un, DP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öğrenildi.

CHP yerel seçimler için aday belirleme sürecinde, Bodrum’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ve Marmaris’te mevcut Belediye Başkanı Ali Acar’ı yeniden belediye başkan adayı yapmadı.

Partisinden aday gösterilmeyen Ali Acar, DSP’den Marmaris Belediye Başkan adayı olacağını açıkladı. Mehmet Kocadon’un ise ailesinin de onay vermesi durumunda Demokrat Parti’ye geçeceği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edildi. Kocadon, “Şu anda verilmiş bir kararım yok ama adaylık başvurusu için de siyasette uzun sayılacak bir süre var” diyerek iddiaları yanıtladı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise konuyla ilgili “Kocadon arkadaşımızdır. Kendisiyle görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Kocadon’un,büyükşehir adaylığı ile ilgili olarak Marmaris’te de bazı temaslarda bulunduğu, Muğla Büyükşehir için bağımsız adaylığını açıklayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile görüşeceği belirtildi. Mehmet Kocadon, 2009’daki yerel seçimlerde DP’den aday olmuş ve seçimi kazanmıştı. Seçim sonrası CHP’ye katılmıştı.

Kocadon, 2012 yılında Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde polisin yaptığı operasyon sonucu, rüşvet, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla, haklarında 6 ile 80 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle yargılanmış, Mehmet Kocadon’la birlikte tutuklu yargılanan yedi sanık yurtdışı çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti.

Kocadon’un, Erdoğan’a ve ‘yeni sisteme’ övgüler düzdüğü bir de röportajı bulunuyor: