'Parlamenter sistem olsaydı hükümeti 50 kere yıkmışlardı'

MHP'li Kalaycı, "Parlamenter sistemde hükumet yıkmak kolay, milletimiz gördü, hükumetler nasıl kuruluyor, nasıl yıkılıyor, nasıl değiştiriliyor, bunları hep yaşadı milletimiz." dedi.

'Parlamenter sistem olsaydı hükümeti 50 kere yıkmışlardı'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’da partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendirirken ilginç bir açıklamada bulundu.

Başkanlık sistemine gelen eleştirilere ilişkin konuşan Kalaycı, “Bir şey de demiyorlar. İşte ‘Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi, ucube sistemi’ diyorlar. Neresi ucube? Yani somut olarak ifade ettikleri bir şey var mı? Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’yle aslında Türkiye, mevcut iç ve dış sorunlarla mücadelede büyük bir güç kazanmıştır.” derken  “Parlamenter Hükumet Sistemi olsaydı şu yaşadığımız süreçte hükumeti 50 sefer yıkarlardı. Bunun geçmişte örneğini yaşadık 90’lı yıllarda. Parlamenter sistemde hükumet yıkmak kolay, milletimiz gördü, hükumetler nasıl kuruluyor, nasıl yıkılıyor, nasıl değiştiriliyor, bunları hep yaşadı milletimiz. Ama Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nde, hükumet yıkma diye bir şey söz konusu değil. Hükumeti milletimiz kuruyor seçimden seçime, değiştirirse de milletimiz değiştiriyor” ifadelerini kullandı.