Paraguay'dan Venezuela açıklaması: Diplomatik ilişkileri sonlandıracağız

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez, Asuncion ile Caracas arasındaki diplomatik ilişkiye derhal son verileceğini açıkladı.

Paraguay'dan Venezuela açıklaması: Diplomatik ilişkileri sonlandıracağız

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez, Asuncion ile Caracas arasındaki diplomatik ilişkiye derhal son verileceğini açıkladı. Açıklamada Venezuela başkenti Caracas’ta bulunan büyükelçiliğin kapatılacağı belirtildi.

Sputnik’te yer alan habere göre, ABD’nin Venezuela hükümetine yönelik artan baskıları sonucunda, Caracas ve Latin Amerika’daki birçok komşusu arasındaki ilişkiler kötüye gitmeye başladı. Son olarak Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez, Asuncion ile Caracas arasındaki diplomatik ilişkiye derhal son verileceğini duyurdu.

Benitez tarafından yapılan açıklamada, “Paraguay Cumhuriyeti hükümeti, anayasal yetkileri ve ulusal egemenliği çerçevesinde Bolivarcı Venezüella Cumhuriyeti hükümetiyle olan diplomatik ilişkilerine son vermeye, büyükelçiliğini kapatmaya ve Venezüella’da akredite durumdaki tüm Paraguaylı diplomatik personeli geri çağırmaya karar vermiştir” sözlerine yer verildi.