Panzerle iki kardeşin ölümüne yol açan polise 19 bin lira 'ceza', amirine beraat kararı...

Silopi’de iki kardeşin evlerinde uyurken ölümüne sebebiyet veren polise 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, ceza 19 bin lira paraya çevrildi; amirileri ise beraat etti...

Panzerle iki kardeşin ölümüne yol açan polise 19 bin lira 'ceza', amirine beraat kararı...

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir eve çarpıp 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım ile 6 yaşındaki Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olan polis memuru Ömer Yeğit’in yargılandığı davada karar verildi.

3 Mayıs 2017 tarihinde tarihinde gerçekleşen olayın 10. duruşmasında mahkeme, polis panzerinin sürücüsü sanık Ömer Yeğit hakkında “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası, onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında ise beraat kararı verdi.

Mahkeme, Yeğit’e verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezasını, 19 bin lira paraya çevirdi. Kararın ardından Yıldırım ailesinin avukatları, “Bir madalya takmadıkları kaldı” sözleriyle tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Şırnak, Silopi ilçesinin Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs 2017’de kullandığı panzerle manevra yaparken bir eve çarpan polis, içeride uyuyan 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım adlı kardeşlerin ölümüne neden olmuştu.

Panzer, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe binasını korumakla yükümlüydü.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatmış, panzerin sürücüsü olan polis Ömer Yeğit tutuklanmış. Yeğit ile onu görevlendiren amiri Murat Maden’e “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan dava açılmıştı.

15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan sanık polis Ö.Y. ilk duruşmada tahliye edilmişti.