Pakdemirli sonunda 'sağlam' bir uçak buldu!

Pakdemirli, geçtiğimiz ay çıkan yangınlarda 500 hektara yakın ormanlık alan yanarken, Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarıyla ilgili olarak “Bu uçaklar eski, bozuk, yağ kaçırıyor” demişti. Bakan, Bakanlık personelinin bu uçakları kullanmaktan imtina ettiklerini ifade etmişti.

Pakdemirli sonunda 'sağlam' bir uçak buldu!

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli gösteri uçağıyla uçuş yaptı.

Pakdemirli, geçtiğimiz ay çıkan yangınlarda 500 hektara yakın ormanlık alan yanarken, Türk Hava Kurumu’na (THK) ait yangın söndürme uçaklarıyla ilgili olarak “Bu uçaklar eski, bozuk, yağ kaçırıyor” demişti. Bakan, Bakanlık personelinin bu uçakları kullanmaktan imtina ettiklerini ifade etmişti.

THK yetkilileri ise, Bakan Pakdemirli’ye “Yangın söndürme uçaklarımız ne bozuk, ne eski, ne de yağ kaçırıyor” yanıtını vermişlerdi.

BAKAN SAĞLAM UÇAK BULDU!

Pakdemirli, bu kez ‘güvenle binebileceği’ sağlam bir uçak buldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 4’üncüsü düzenlenen “Sivrihisar Hava Gösteri 2019” etkinliğinde pilotluğunu Lee Proudfoot’un yaptığı Ferocious Frankie isimli P-51D Mustang model özel gösteri uçağıyla “Türk havacılığına destek vermek” amacıyla uçuş yaptı.

Pakdemirli, etkinliği yürüten Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi yetkililerinden bilgi aldıktan sonra, gösteri yapacak uçakları da inceledi.

Pilot lisansına da sahip olan Pakdemirli, gösteri uçağıyla 15 dakika boyunca havada kaldı.