Özhaseki kimi kandırıyor: O 'kaset'i asıl kendisi açıklamıştı...

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Açığımı bulmak için ABD'yi arayıp elinizde kaset var mı dediklerini biliyorum" dedi. Ancak Özhaseki'nin geçmişte bizzat kendisinin sarfettiği ve açık kaynaklardan bulunabilen sözleri, "kaset"e gerek kalmayacak kadar açık...

Özhaseki kimi kandırıyor: O 'kaset'i asıl kendisi açıklamıştı...

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, muhalefetin açığını bulmak için Kayseri’ye kadar ekip gönderdiklerini söyleyerek, “Hatta ABD’yi arayıp elinizde kasetler var mı dediklerini biliyorum” dedi.

AKP Genel Merkezi’nde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Özhaseki, başkanlıkğı kazanması halinde yapacaklarını anlatırken, ilginç bir iddiayı da ortaya attı.

CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ın anketlerde kendisinin önünde çıktığına ilişkin dolaşan iddialara yanıt veren Özhaseki, “Hala eski model işlerle uğraşmaya devam ediyorlar. Algı yönetimi yapıyorlar. Arkadaşlarla bunlara gülüp geçiyoruz. AK Parti ve MHP’nin son seçimde aldığı oy belli. Biz öndeyiz.” derken, “Kayseri’ye kadar ekip gönderdiler açığımı bulmak için. Hatta ABD’yi arayıp elinizde kasetler var mı dediklerini biliyorum.” ifadelerini kullandı.

“YİĞİTÇE SÖYLEYEN BİR ADAM ÇIKSIN” DEMİŞTİ

Belediyecilik deyince “rant, ihale ve beton”un akla geldiği AKP’de öne çıkan isimlerinden biri olan Özhaseki, “kaset” iddiasından söz etse de kendisinin Kayseri Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili “kaset”e gerek kalmayacak kadar kritik ve açıklanmayı bekleyen soru işaretleri var. Bunların başında gelenler arasında da başkanlığı döneminde işadamlarını ABD’de Fethullah Gülen’e götürdüğü iddiası bulunuyor. Ancak elbette yönetim kademesindeki tüm AKP’liler gibi Özhaseki de geçmişte tüm kamuoyunun gözü önünde Fethullahçılara yaptığı yardımları, belediyede paylaştıkları rantı unutup “en şahin FETÖ karşıtı” kesiliyor.

Özhaseki’nin diğer AKP’lilerden farkı sanırız “şahin”lik iddiasında biraz ileri gitmesi. Zira geçtiğimiz yıl Kasım ayında verdiği bir röportajda, konuyla ilgili soruyu yanıtlarken büyük bir “gaf”a imza atmıştı. Özhaseki, Kayseri’de Fethullahçılara 25 yıllık belediye başkanlığı hayatında 1 milimetre arsa vermemiş tek insan olduğunu öne sürerken “Hadi bunu yiğitçe söyleyen bir adam çıksın. Yani ‘FETÖ’ye 1 milimetre arsa vermedim diyen Allah’ın kulu çıksın da göreyim. Çok azdır.” diyerek tüm partisinin ‘FETÖ’ ile ayrılamaz ilişkisini açıklamış bulunmuştu.

Özhaseki’nin ibretlik ‘FETÖ’ itiraflarının bulunduğu haberimiz: