Özhaseki: CHP'liler bana oy verir, Aziz Nesin'i okudum ben

AKP'nin MHP destekli Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, CHP seçmeninden de oy alacağını iddia etti, "CHP’yi tu kaka gören bir adamı aday yaptılar. 'Bununla kazanacağımıza, hiç kazanmayalım' diyen CHP’liler var." dedi.

Özhaseki: CHP'liler bana oy verir, Aziz Nesin'i okudum ben

AKP’nin MHP destekli Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, 31 Mart seçimlerinde kendisine CHP seçmeninin de oy vereceğini öne sürdü.

Ankara’da CHP’li akrabaları olduğunu söyleyen Özhaseki, “Bizim ailenin geneli demokrat, bir kısmı da CHP’li ve Ankara’dalar. İlk Çaylak Gazetesi’ni, Aziz Nesin’i ve Milliyet Gazetesi’ni bizim buradaki akrabaların eliyle okudum ben.” ifadelerini kullandı.

Sözcü’den Özlem Gürses’e konuşan Özhaseki, “MHP’liler kime oy verecek?” sorusuna, “Tabii ki bana oy verecek! Böyle bir soruyu abes kabul ederim. MHP içinde herkes benim gençlik yıllarımda ülkücü camia içinde olduğumu ve sonrasında tüm hayatım boyunca da çizgisi belli, yerli ve milli bir duruşum olduğunu bilir. Hatta ‘efsane başkan’ olarak anarlar, sağ olsunlar.” diye yanıt verdi.

AKP’nin adayı, “CHP’liler size niye oy versin?” sorusuna yanıtında ise şu ifadeleri kullandı:

“Burada CHP’li akrabalarım var, bizim ailenin geneli demokrat, bir kısmı da CHP’li ve Ankara’dalar. İlk Çaylak Gazetesi’ni, Aziz Nesin’i ve Milliyet Gazetesi’ni bizim buradaki akrabaların eliyle okudum ben. Şunu söylüyorlar: ‘Yazıklar olsun bize, biz Atatürk’ün kurduğu partinin peşinde giden insanlarız, biz kendi içimizden bir sosyal demokrat aday gösteremedik.’
Zamanında partisinden ayrılırken ‘Siz CHP’lileştiniz’ diyerek, CHP’yi tu kaka gören bir adamı aday yaptılar. ‘Bununla kazanacağımıza, hiç kazanmayalım’ diyen CHP’liler var. Bu faktör önemli.”

Özhaseki, anketlerdeki son duruma ilişkin ise “Kaç çıktığımız yüzümüze yansıyor. Biz her yerde moralli geziyoruz. Bir de gidin rakibin seçim kampanyasına bakın, oradaki dağınıklığı, moral bozukluğunu, nasıl birbirlerine girdiklerini görürsünüz. Kayseri’de yüzde 70 oy aldık. Kimden oy aldık size göre, diğer seçmenlerden oy aldık. CHP’li seçmenin yüzde 35’i, DSP’lilerin yüzde 50’si oy veriyordu bize.” diye konuştu.