Özhaseki: Bu bayrak inecekse başkan olsak ne yazar?

AKP Ankara adayı Mehmet Özhaseki, "beka" teranesinin önemine değinirken, "Bu bayrak inecekse biz belediye başkanı olsak ne yazar, olmasak ne yazar” diye sordu.

Özhaseki: Bu bayrak inecekse başkan olsak ne yazar?

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankara’da yaptığı konuşmada MHP’yle birlikte partisinin dilinden düşürmediği “beka sorunu”yla oy avcılığı yaptı, “Bu bayrak inecekse biz belediye başkanı olsak ne yazar, olmasak ne yazar” dedi.

Niğde Dernekler Federasyonu üyeleriyle Gençlik Parkı’nda bulunan Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda bir araya gelen Mehmet Özhaseki, MHP ile ittifak görüşmelerinde şehir hesabı yapmadıklarını öne sürdü, “Ha Ahmet ha Mehmet olmuş ne olacak, yerli ve milli olsun istiyoruz.” diye konuştu.

Özhaseki 16 yıllık iktidarında eşitlik ve özgürlük mücadelesine karşı gerici, piyasacı ve işbirlikçi politikaların tavizsiz savunucusu olduğunu tüm çıplaklığıyla gösteren AKP gerçeği ortadayken, belediye başkan adaylarının seçiminde “Sol olsun, sağ olsun hiç önemli değil. Düşünce tarzı değişik ve farklı da olsa ne olur.” iddiasında bulunacak kadar da ileri gitti.

AKP’nin Ankara adayı daha sonra “ülkenin bayrağının indirilmesi” ihtimali varmış gibi bir iddiada bulunup, ‘Cumhur İttifakı’nın anlamını “partiler üstü” bir konuma getirerek “Bu bayrak inecekse biz belediye başkanı olsak ne yazar, olmasak ne yazar” ifadelerini kullandı.

“Pensilvanya’dan emir almasın istiyoruz. PKK’dan, Kandil’den emir alsın istemiyoruz.” diyerek isim vermeden muhalefeti yaftalamaya çalışan Özhaseki, “Yerli olsun, milli olsun yeter bizim için bu kadar. Bütün şehirlerde bu adamlar iş başına gelmesin diye şehirleri tek tek gözden geçirmeye çalıştık. Bu ülkenin bekası meselesinde bir tehdit varsa bizim yaptığımız belediye çalışmalarının bir anlamı yok ki. Bu bayrak inecekse biz belediye başkanı olsak ne yazar, olmasak ne yazar.” ifadelerine yer verdi.