Özgür Özel'den 'Bucak' açıklaması: Şok oldum

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kendisine CHP'nin Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aday gösterdiği Mehmet Fatih Bucak için 2 ay önce söylediği sözlerini hatırlatarak duruma tepki gösteren Fatih Portakal'a yanıt verdi.

Özgür Özel'den 'Bucak' açıklaması: Şok oldum

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bucak aşiretinden Mehmet Fatih Bucak’ın CHP’den adaylığını gazetecilerden duyduğunu söyleyerek, “Şok oldum” dedi.

Özel, Bucak için henüz MHP’den aday gösterildiği dönemde bir TV kanalında kullandığı “Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar” gibi sözleri nedeniyle “Siverek adayı siyaset dilini değil mafya ve savaş dili kullanıyor” demişti.

Özel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, önceki gün kendisinin Bucak’a tepki içeren sözlerini hatırlatan Fox TV sunucusu Fatih Portakal’a seslenerek “Sn @fatihportakal Siverek haberini Karaman’da aday tanıtım toplantısında DHA muhabirinden duydum. Şok oldum. 2 ay önce yaptığım değerlendirmenin arkasındayım. Bu konuyu Pazartesi MYK’da gündeme getireceğim.” ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal, Beyoğlu’nda ÖDP’li Alper Taş’ın, Şanlıurfa Siverek’te ise Mehmet Fatih Bucak’ın aday gösterilmesini dile getirip “CHP’de bu nasıl bir savrulma ve ilkesizliktir. Anlatan varsa anlatsın” ifadelerini kullanarak, 2 ay önce Bucak’ın sözlerini eleştiren Özgür Özel’i tweetinde etiketlemiş ve ‘bakalım Özel nasıl yanıt verecek’ demişti.