Özgü Can Öksüz sonsuzluğa uğurlandı...

Ani bir biçimde hayatını kaybeden TKH Avcılar İlçe Başkanı Özgü Can Öksüz sonsuzluğa uğurlandı...

Özgü Can Öksüz sonsuzluğa uğurlandı...

Kalp ameliyatı sırasında yaşadığı beyin embolisi nedeniyle ani bir biçimde aramızdan ayrılan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Parti Konseyi Üyesi ve TKH Avcılar İlçe Başkanı ve Özgü Can Öksüz için İstanbul’da İkitelli Cem Evi’nde bir anma töreni düzenlendi. TKH’den yoldaşları ile siyasi parti ve STK temsilcilerinin de katıldığı törenle Özgü Can sonsuzluğa uğurlandı.

Anma töreni TKH Merkez Komite üyesi Ahmet Yenil’in konuşmasıyla başladı. “Yoldaşımız Özgü Can Öksüz bütün fırtınalı dönemlerde sosyalist devrim çizgisini seçerek TKH saflarında yer aldı” ifadelerini kullanan Yenil, “Böylesi bir dünyada, böylesi bir Türkiye’de mücadele çok kolay değil; mücadele sürekli kalmak da çok kolay değil. Ama Özgü Can tüm bunları başardı. Özgü Can kendisini çok sevdirdi, mücadelesinden bir adım geri atmadı.” diye konuştu.

‘HER SÖZÜ BİZE EMANETTİR’

Yenil’in ardından söz alan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek konuşmasına Özgü Can’ın tüm yoldaşlarına ve dostlarına başsağlığı dileyerek başladı. Özgü Can’ın 19 yaşında Parti saflarına katılığını vurgulayan Tekerek, Özgü Can’ın kısacık ömrünün üçte birini partili mücadeleye ayırduğını ve hayatının son gününe kadar mücadelesine devam ettiğini söyledi.

“İnsanları değerli kılan ömrünün nasıl geçtiği değil midir? Özgü Can bize çok şey öğretti. Çalışkandı, özveriliydi, disiplinliydi… Karmaşık zamanlarda aklı hiç karışmadı. Kapitalist düzenle hiç barışmadı” ifadelerini kullanan Tekerek, “Özgü Can emekçi mahallerinde, yoksul mahallelerinde kime söz vermişse; fabrikalarda emekçilere ne anlatmışsa; yoldaşlarıyla, dost sohbetlerinde, Parti toplantılarında kime ne öğrettiyse verdiği her söz bize emanettir.” dedi.

TKH Genel Başkanı Tekerek’in ardından söz alan Özgü Can Öksüz’ün eşi, TKH üyesi Gizem Öksüz şunları söyledi:

“Seninle ilgili söylenecek o kadar şey var ki… Kelimeleri çok kolaylıkla bulabiliyorum ama hangisini kullansam bilemiyorum… Mesela en çok inatçı olman, haksızlığı kabul etmemen, bu kadar insanı sığdırabilecek kocaman bir gönlünün olması… Burada bulunan herkes daha sayamadığım bir çok özelliğini seninle birlikte yaşayarak öğrendi. Şimdi ben dahil herkes bu anılara tutunacak… Sen artık bizim gözlerimizle görecek, bizim kulaklarımızla duyacaksın.

Son paylaştığın fotoğrafta ‘Hayatıma giren herkese, yaşanmış her şeye teşekkürler. Büyüyorum sizinle’ demiştin. Asıl ben sana teşekkür ederim…”

‘ÖZGÜ CAN BÜTÜN YOLDAŞLARIMIZIN MÜCADELESİNDE VE OMUZLARINDA YAŞAYACAK’

Gizem Öksüz’ün ardından söz alan tarihsel TKP ve TKH üyesi Naciye Babalık ise şunları söyledi:

“Özgü Can, hem tarihsel TKP, hem TKH içerinde bulunduğum politik yaşamım boyunca önemli yer kaplayan, yürekten sevdiğim çok değerli bir yoldaştı. Özgü Can’ın ne kadar kişilikli, ne kadar yürekli ve ne kadar partizanca çalıştığını ve bütün yüreğiyle bu mücadeleye bağlı olduğunu biliyorum. Özgü Can’ı bütün partili yoldaşlarım, en gencimizden çocuklarımıza dahi öğreteceğimiz bu yiğit, bu militan, bu partizan yoldaşımız Kızıl Yıldız’a hep koşan bütün yoldaşlarımızın omuzlarında ve mücadelesinde yaşayacak. Özgü Can hep yanımızda olacak.”

‘SANA SÖZÜMÜZ DEVRİM OLACAK’

Babalık’ın ardından söz alan Özgü Can’ın yakın arkadaşlarından TKH üyesi Murat Taksim, “Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Kardeşimizi, yoldaşımızı kaybettik. Biz mücadeleye birlikte başladık. Mücadeleye atılmadan önce karakteri oturan bir insandı… Özgü Can örgütlendiğinden beri hiç bir zaman geri adım atmamıştı. Bizden önce gidenler için hep bir söz söylerdik: ‘Sana sözümüz devrim olacak’… Yoldaş gözün sakın arkada kalmasın. O söz bizim sözümüzdür. Sana sözümüz devrim olacak.” ifadelerini kullandı.

Murat Taksim’in ardından Özgü Can’ın yoldaşlarından Ali Rıza Gültekin söz aldı. “Özgü Can işçi sınıfı için mücadele etti, işçi sınıfının iktidarı için mücadele etti, işçi sınıfının mücadelesi için mücadelesi için mücadele etti. İşçi sınıfının iktidarı için mücadele eden Özgü Can’a sözümüzü vereceğiz” diyen Gültekin “Sözümüzü tutacağız” ifadelerini kullandı.

Anmanın devamında Özgü Can’ın 2018’de Sosyalist Cumhuriyet gazetesinde faşistlerce katledilen tekstil işçisi Hüseyin Duman’ın anısına yazdığı ‘Yoldaşa Mektup’ yazısı okundu.

Anmaya Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkevleri ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi temsilcileri de katıldı. Ayrıca Halkların Demokratik Kongresi ve Sosyal-İş Sendikası taziye mesajlarını iletti.

Anma programının ardından Özgü Can Öksüz sonsuzluğa uğurlandı. Özgü Can Öksüz’ün cenazesi yarın (10 Ekim Perşembe günü) Amasya’da Suluova Cemevi’nde yapılacak törenden sonra Belediye Mezarlığı’na defnedilecek.