Özge Mumcu'dan AKP'li Alinur Aktaş'a: Babam sana ne yaptı? Sen ne yaptın asfalt dökmekten başka?

Nâzım Hikmet, Uğur Mumcu, Türkan Saylan ve Bahriye Üçok için, “devlete ve bayrağa savaş açmış” ifadelerini kullanan AKP’li Başkan ve Başkan Adayı Alinur Aktaş’ın sözlerine tepki yağdı.

Özge Mumcu'dan AKP'li Alinur Aktaş'a: Babam sana ne yaptı? Sen ne yaptın asfalt dökmekten başka?

Nâzım Hikmet, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi aydınları, ‘Devlete ve bayrağa savaş açmış, din ve diyanetle problemli adamlar’ olarak niteleyen AKP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş’a Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars’tan yanıt geldi.

Sarfettiği kin ve nefret dolu sözleri sonrası sosyal medyada yoğun tepki alan gerici Aktaş’a Twitter adresinden seslenen Özge Mumcu Aybars, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“Bahriye Üçok ne yaptı sana be kardeşim? Peki, babam? Ya da Nazım Hikmet? İkisi öldürüldü, bir diğeri yurdundan uzaklarda, sığındığı ülkede öldü. Sen ne yaptın asfalt dökmekten başka?

Türkan Saylan’ı haksız nedenlerle içeri attınız. Kansere yenildi. Ne yaptı bu kadın size?”

Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu da sosyal medya hesabından, “Uğur Mumcu’yu katleden zihniyet konuşuyor” ifadeleriyle, AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş’a yanıt verdi.