Özel okulda Bilal Erdoğan konuştu: Eğitimin ticaretine saygı duymuyorum

Erdoğan, bu ifadeleri kullandığında yine bir özel üniversitenin mezuniyet törenindeydi... Üstelik Bilal Erdoğan, o özel üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkan Vekiliydi de.

Özel okulda Bilal Erdoğan konuştu: Eğitimin ticaretine saygı duymuyorum

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “Eğitimin ticaretine saygı duymuyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan, bu ifadeleri kullandığında yine bir özel üniversitenin mezuniyet törenindeydi… Üstelik Bilal Erdoğan, o özel üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkan Vekiliydi de.

Başakşehir’de bulunan ‘özel üniversite’ statüsündeki İbn Haldun Üniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Bilal Erdoğan, “Bütün eğitim alanındaki tecrübem bana şunu öğretti; eğitimin ticaretine saygı duymamak” ifadelerini kullandı.

Başakşehir’deki İbn Haldun Üniversitesi kampüsünde düzenlenen 1. Lisansüstü Mezuniyet Töreni’nde konuşan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, “Bütün eğitim alanındaki tecrübem bana şunu öğretti; eğitimin ticaretine saygı duymamak. Ben eğitimin ticaretine saygı duymuyorum. Bu bir vakıa, bunu yapanlar var ve gerçekten bir kariyer umudu olan, ‘Hayatımı daha iyi standartlarda kazanmak için bir diplomaya ihtiyacım var.’ diyen insanlar için elbette ki okullar, üniversiteler olacak. Bunu da hayatın gerçeği olarak kabul ediyoruz.” diye konuştu.

İbn Haldun Üniversitesi’nden mezun olacak öğrencilerin misyonlarının taşıyıcısı olacağını söyleyen Erdoğan, “Kimileri bize ‘Bir fantezinin, bir hayalin peşinde gidiyorsunuz.’ gözüyle bakıyor. Ancak öğrencilerimizle bunun bir fantezi olmadığını, bir hayal olmadığını bütün dünyaya kanıtlayabiliriz.” dedi.

ÖZ GELECEĞİNİZİ YAZIN

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Eğitim, insanı şimdiye uyandırmaktır. Geleceğe hazırlamak değildir. Eğitim eğer insanı şimdiye uyandıracaksa geçmişi ve geleceği şimdinin alanı içerisinde yeniden yorumlamaya gerek var” dedi.

Bakan Selçuk, “Özgeçmiş üzerinde çok durmamanızı ve kendinize bir öz gelecek yazmanızı tavsiye ederim. Eğer özgeçmiş üzerinde durmazsanız o zaman öz geleceğinizin ne olacağı konusu sizin zihninizde çok daha berrak bir şekilde ortaya çıkar. Kendinizin ötesinde birçok sorunun muhatabısınız ve artık kendiniz için çalışmayı bırakıp ne yapmanız gerektiği konusunda farklı bir sorgulamayı kendi içinizde yaşamanızı temenni ediyorum” diye konuştu

VAKIFLAR VE TİCARET

Bilal Erdoğan ise, “Biz mütevelli heyeti olarak bu üniversitenin, Türkiye’de bulunan 200’ün üzerindeki üniversiteden biri olmasını istemedik. Bunu yapmak daha kolay. Bugün Türkiye’de vakıf üniversitesi denildiği zaman, maalesef ticari amaçla yolla çıkıldığını görüyoruz. Eğitim ticaretine saygı duymuyorum. Bir kariyer umudu olan insanlar için okullar, üniversiteler olacak. Bunu da hayatın gerçeği olarak kabul ediyoruz. Biz bu üniversiteyi, o üniversitelerden bir tane daha olsun diye kurmadık. Bu üniversite, eksikliğini hissettiğimiz adeta bir misyon üniversitesi olarak kuruldu. Gerçekten fikir üretmek, düşünmek için, hayatlarını bunun uğruna harcayan insanların bir araya geleceği bir üniversite düşündük” ifadelerini kullandı.

Törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Uysal, THY Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Şeker de katıldı.