Özel Derece Okulları'nda sözler tutulmadı: Mücadeleyi büyütme kararı

Aylardır maaşları ödenmeyen ve iş akitleri feshedilen eğitim emekçilerine verilen söz yerine getirilmedi. Emekçiler haklarını almak için Sınıf Tavrı ile birlikte mücadelelerini büyütme kararı aldı.

Özel Derece Okulları'nda sözler tutulmadı: Mücadeleyi büyütme kararı

HABER MERKEZİ

İstanbul Tuzla, Maltepe, Küçükyalı, Cevizli’de şubeleri bulunan Özel Derece Okullarında çalışan eğitim emekçileri hiç bir gerekçe gösterilmeksizin işlerinden atılmış, üstelik hiç bir hakları da ödenmemişti.

Alacakları için bir muhatap da bulamayan emekçiler, geçtiğimiz hafta Sınıf Tavrı’na başvurmuş ve Sınıf Tavrı temsilcileri ile birlikte okul yönetimi ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Okul yönetimi ile görüşme sonucunda bir mutabakat sağlanmış ve alacakların bu hafta Pazartesiden itibaren ödeneceği söylenmişti. Ancak sözler tutulmadı, çalışanlara hiçbir ödeme yapılmadı.

Bunun üzerine çalışanlar mücadelelerini büyütme kararı verdi. Bu kapsamda işten atılan ve hakları ödenmeyen eğitim emekçileri önümüzdeki günlerde okul önünde nöbet, Milli Eğitim Müdürlükleri önünde basın açıklamaları ve velilerle toplantılara kadar düzenleyecekleri bir dizi eylemle haklarını arayacak.