Özel Derece Okulları'nda öğretmen kıyımı: Sınıf Tavrı eyleme çağırdı

Özel Derece Okulları'nda hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerine son verilen ve hakları ödenmeyen öğretmenler okul önünde bugün basın açıklaması düzenleyecek. Sınıf Tavrı'ndan yapılan çağrıda açıklamanın saati 17.30 olarak duyuruldu.

Özel Derece Okulları'nda öğretmen kıyımı: Sınıf Tavrı eyleme çağırdı

İstanbul Maltepe’de bulunan Derece Okulları’nda eğitim emekçilerine yönelik geniş kapsamlı bir kıyıma gidildi.

Bünyesinde anaokulları ile ilk, orta ve lise seviyesinde okullar bulunduran kurumda aylardır maaşları ödenmeyen yaklaşık 40 öğretmenin iş akitleri hukuksuz şekilde feshedildi.

Haklarının karşılanması için herhangi bir muhattap da bulamayan öğretmenler, yaşadıkları hak gaspı sonrası  Sınıf Tavrı’na ulaştı. Sınıf Tavrı’ndan bugün öğretmenler için okulun Maltepe Adatepe kampüsü önünde yapılacak basın açıklamasına çağrıda bulunuldu.

Çağrı şöyle:

Ekonomik krizi bahane eden patronlar işçi sınıfına her fırsatta saldırmaya devam ediyorlar. Son dönemlerde özel okullarda yaşanan hak gaspları artarak sürüyor.

Bugün bakanlık koltuğunda oturan Milli Eğitim Bakanı’na ait olan özel okullarda yaşanan hak gasplarından cesaret alan patronlar özel okullarda çalışan emekçilerin haklarına yönelik saldırılarını artırmış durumdalar.

Özel Derece okullarında çalışan onlarca öğretmen aylardır maaş alamadıkları gibi yeni dönem iş sözleşmeleri yenilenmeyerek iş akitleri haksız bir şekilde sona erdirilmiştir. Maaş ve tazminat  alacaklarına yönelik olarak her hangi bir muhatap bulamayan eğitim emekçilerinin bugün saat 17:30’da özel DERECE okulları Maltepe – Adatepe Kampüsü önünde yapacakları basın açıklamasına tüm basın ve sınıf dostlarını çağırıyoruz.

Eğitim emekçilerinin hakları yok sayılamaz!

SINIF TAVRI