Oyuncu Rasim Öztekin: Kadının sarhoşluğu iticidir, erkeğin sarhoşluğu komik

Oyuncu Rasim Öztekin, bugün yayımlanan röportajında "Kadının sarhoşluğu da insana itici gelir. Ama erkeğin sarhoşluğu komiktir” ifadelerine yer verdi.

Oyuncu Rasim Öztekin: Kadının sarhoşluğu iticidir, erkeğin sarhoşluğu komik

Oyuncu Rasim Öztekin, bugün yayımlanan röportajında “Kadının sarhoşluğu da insana itici gelir. Ama erkeğin sarhoşluğu komiktir” ifadelerine yer verdi.

Posta’dan Alev Gürsoy Cinmen’e konuşan Öztekin’in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

‘Kayıkçı kavgası’

-‘Patlamış mısır-bilet’ tartışmasına nasıl bakıyorsunuz?

Neyin kavgasını yaptıklarını anlamadım. Biri “Patlamış mısırla beraber bilet verelim” diyor, öteki “Hayır patlamış mısıra vereceğine bana ver” diyor. Ben yapımcı değil, oyuncuyum. Yapımcıya karşıyım ben. İşçi işveren ilişkisi gibi. Çok suni bir kavga. Resmen kayıkçı kavgası.

Bugünün Türkiye’sinde insanları güldürmekte zorlanıyor musunuz?

Hiç kolay olmuyor. Tabii zor. Güldürmek zaten normal şartlarda da zordur. Ama dram düzdür. Ağlanacak şeye herkes ağlar. Komedinin bir matematiği var, zaten zordur.

‘Kadının sarhoşluğu insana itici gelir’

-Erkek egemenliği komedide de var. Kadın komedyen neden az?

Kadınlar çok eğitimli, çok zeki, çok ama çok başarılı… Ama komedi olayı biraz farklı. Dünyada da kadın komedyen çok yoktur. Tanınmış komedyenlerin hepsi erkektir. Bu sadece bizim topluma mahsus bir şey değil.

Normal hayatta da zaten komik olan erkektir. Kadının sarhoşluğu da insana itici gelir. Ama erkeğin sarhoşluğu komiktir. ‘Kıro’ bir erkek komiktir ama ‘kıro’ bir kadın komik değildir. Komik olaylar hep erkeklere mal edilmiştir. Erkeğin yaşadıkları komediye daha müsaittir.

‘Şahan Gökbakar milyonları sinemaya yönlendiriyor’

-Mesela sizce ‘Recep İvedik’ komik mi?

Oyuncu toplum ne istiyorsa onu vermek zorundadır. Çok iş yapan sinema filmlerini eleştirenleri anlamıyorum. Şahan 80’li 90’li yıllarda bunu yapsaydı tutmazdı. Ama bugün için bence başarılı. Şahan milyonları sinemaya yönlendiriyor. Kalite anlayışı herkese göre değişir. Sanat filminden hoşlananlar oraya aşağılayarak bakar. Oraya giden de sanat filmine aşağılayarak bakar.

‘Eskiden siyasilerin taklidi daha rahat yapılırdı’

-Eskiden komedi yapmak daha mı kolaydı?

Siyasilerin bile taklidi çok rahat yapılıyormuş… Tabii ki. Rahmetli Süleyman Demirel’den, Turgut Özal’a, Erdal İnönü’ye kadar birçok isimden çok ekmek yedik. O dönemdeki şovlarımızda en büyük meziyetimiz onların taklitleriydi. Seyirci de zaten ona gelirdi. Ve çok hoşgörülüydüler.

Mesela Turgut Özal, Demet Akbağ’la birlikte yaptığımız bir şova geldi. Şovu yaptığımız mekanın sahibi Turgut Özal taklidini programdan çıkarmamızı istemişti. “Cumhurbaşkanı burada ne olduğunu bilmiyor olabilir mi? Özellikle o taklidi seyretmeye geliyor zaten” dedim. Sonunda kulise Turgut Bey’le Semra Hanım geldi. Turgut Özal bana “Beni benden iyi yapıyorsun ama bir hatan var. Ben yürürken ellerimi yanda tutmam” dedi. Bana tüyo verdi yani.