'Ovacık'ın türküsünü Türkiye'ye yayacağız'

İBB Bağımsız Komünist Belediye Başkanı Aysel Tekerek, İstanbul'da düzenlenen "Ovacık'da Yeşeren Umudu Büyütüyoruz" başlıklı buluşmada konuştu. Tekerek, seçimlerde hedefin Ovacık'taki deneyimin sesini tüm Türkiye'ye yaymak olduğunu vurgularken, "Munzur Özgür akacak, bütün kötü ezberler de birbir bozulacak." dedi.

'Ovacık'ın türküsünü Türkiye'ye yayacağız'

Ovacıklılar Derneği, Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda “Ovacık’da Yeşeren Umudu Büyütüyoruz” sloganıyla çok sayıda sanatçının da sahne aldığı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte Ovacıklılar Derneği Başkanı Ali Ekici, Dersim Dernekler Federasyonu (DEDEF) Başkanı Ali Haydar Ben ve İBB Bağımsız Komünist Belediye Başkan adayı Aysel Tekerek birer konuşma yaptı.

Ovacıklılar Derneği Başkanı Ali Ekici konuşmasında, AKP iktidarının son dönemde her alanda oluşturduğu baskı politikalarına ve müdahalelerine karşı mücadele etmenin gerekliliğini vurgularken, yaklaşan yerel seçimler için de gericiliğin karşısında Dersim’deki ittifakın desteklenmesini belirtti.

“ÖRGÜTLÜLÜK KARŞISINDA YENİLMEYE MAHKUMLAR”

DEDEF Başkanı Ali Haydar Ben de, seçim sürecine girerken yaşanan ekonomik krizin tanzim kuyruklarının yoksul halka yüklenmesinin sonucu olduğunu söyledi. Seçim öncesi Dersim’in ilçelerinde vali ve kaymakamların müdahale çalışmaları yaptığına dikkat çeken Ali Haydar Ben, Ovacık’ta ve Hozat’ta AKP’nin daha planlı programlı çalıştığını ve bunun nedeninin 2014’te Maçoğlu’yla kazanılan başarı olduğunun altını çizdi.

DEDEF Başkanı, Dersimlilerin oylarını kendi haklarını, emeğini, doğasını savunanlara vermesi gerektiğini belirtirken “Dersim halkı örgütlüdür. Örgütlü halkın karşısında hiçbir kuvvet duramaz, yenilmeye mahkumdur ve mahkum olacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“OVACIK’TAN ÇIKAN SESİ TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ”

Etkinlikte konuşan İstanbul’un komünist adayı Aysel Tekerek ise sözlerine Ovacık’taki deneyimin önemini vurgulayarak başlarken, “İçinden geçtiğimiz seçim sürecinde görüyorsunuz sağ sağla yarıştırılıyor. Rant politikaları rant politikalarıyla, yağmacılık yağmacılıkla yarıştırılıyor. Düzen partilerinin sistem partilerinin tek amacı emekçilerin, kadınların, gençlerin haklı seslerini kesmek. Ama bunu Ovacık’ta başaramadılar, önümüzü kesemediler. Bu seçimlerde hedef, emekçilerin bu sesini bu sözünü, Ovacık’tan çıkan en güzel türküsünü, eşitliğin özgürlüğün en güzel türküsünü tüm Türkiye’ye coğrafyaya yaymaktır.” dedi.

Konuşmasında İBB’nin Bağımsız Komünist Adayı olarak, sosyalist seçeneği güçlendirmeye çağıran Tekerek, “Munzur Özgür akacak, bütün kötü ezberler de birbir bozulacak. Patronlar, rantçılar, yağmacılar, betoncular kaybedecek. Emekçiler kazanacak! Yolumuz açık olsun” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlikte Grup Munzur, Umut Altınçağ, Yeninur Ada, Yılmaz Çelik gibi isimler de şarkılarıyla sahne aldı.

Etkinliğe seçim yoğunluğu nedeniyle katılamayan Dersim Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu ise bir video mesaj gönderdi.