ÖSYM 377 milyon TL 'kar' etti

ÖSYM’nin son 4 yılda vergi adı altında Maliye Bakanlığı’na aktardığı toplam 'kâr' 377 milyon TL'ye ulaştı.

ÖSYM 377 milyon TL 'kar' etti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) kâr etmediğini, gelir fazlasının devlete vergi olarak aktarıldığını açıkladı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre; ÖSYM’nin son 4 yılda vergi adı altında Maliye Bakanlığı’na aktardığı toplam “kâr” 377 milyon TL’ye ulaştı.

BAKAN SELÇUK’TAN AÇIKLAMA

Bakan Selçuk, ÖSYM’nin faaliyet raporlarında gelir ve gider farkının kâr olarak yorumlanmasına açıklık getirdi. Selçuk, ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda ücret fazlalığı ve kurumun gelirlerine ilişkin muhalefet milletvekillerinin verdiği soru önergelerini yanıtladı. Yanıtta, ÖSYM’nin yurt içinde ve yurt dışında yılda yaklaşık 50 sınav yaptığını belirten MEB, sınavlara yılda 10 milyon adayın girdiğini ve yılda yaklaşık 1.3 milyon sınav görevlisi ile sınavların gerçekleştirdiğini aktardı.

MEB yanıtında, ÖSYM’nin sınavlarındaki aday sayısının yüzde 60’ını YKS’nin oluşturduğu ve üniversite giriş sınavlarına 4 yıldır zam yapılmadığı, diğer sınav ücretlerinin de ortalama yüzde 15 civarında artış yapıldığı bilgisi paylaşıldı.