ÖSO'culardan Urfa'da 'yeni ordu' ilanı: Cumhurbaşkanına ve Hükümetine minnetlerimizle...

AKP hükümetinin desteklediği ÖSO'nun iki unsuru birleşip 'Milli Suriye Ordusu' adı altında yeni bir yapı kurduklarını duyurdu.

ÖSO'culardan Urfa'da 'yeni ordu' ilanı: Cumhurbaşkanına ve Hükümetine minnetlerimizle...

Suriye hükümetine karşı AKP’nin desteklediği cihatçılar, Fırat’ın doğusuna yapılması planlanan askeri operasyon öncesi yeni bir yapılanmaya gitti.

Cihatçıları temsilen kurulan “Suriye Geçici Hükümeti”nin Savunma Bakanı Selim İdris, bugün Urfa’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ikisi de ÖSO şemsiyesi altında olan “Milli Ordu” ve “Ulusal Özgürleştirme Cephesi’nin birleşerek “Milli Suriye Ordusu” ismini aldıklarını açıkladı. İdris, bu kararla ÖSO’nun tek çatı altında toplandığını ve “düzenli ordu”ya geçiş yaptığını belirtti.

İdris kuruluş ilanı vesilesiyle AKP ve Erdoğan’ı da “Ordumuzun kuruluşu vesilesiyle Suriye halkının katliam ve zulme karşı direnişinde yanında duran herkese ve bilhassa kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin sayın Cumhurbaşkanına, Hükümetine ve halkına minnettarlığımızı sunarız.” diyerek selamladı.

50 BİN “ASKER”

“Geçici Hükümet”in “Başbakan”ı olan Abdurrahman Mustafa ise “İdlib, Hama ve kırsal ile sahil bölgeleri başta olmak üzere vatan topraklarını savunmak ve işgal edilmiş her karış vatan toprağını esas sahipleri olan Suriye halkına geri vermek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Mustafa yeni oluşturdukları gücün 50 bin “asker”den oluştuğunu da sözlerine eklerken, bu gücün Türkiye’nin olası Fırat’ın doğusuna yönelik harekatına da destek olacağını ifade ederek, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nda Özgür Suriye Ordusu Türk askeri ile omuz omuza çarpışmıştır. Herkesin bildiği üzere Fırat’ın doğusundaki halkımız katliamlara maruz kalmış köyleri ve beldeleri yıkılıp yakılarak göç ettirilmiştir. Bize düşen bu zulmü ortadan kaldırmaktır” dedi.