ÖSO'cular Libya'ya götürülüyor: 2 bin dolar maaş

Suriye sahasından Libya'ya kaydırılacak ÖSO'cu cihatçılara iddiaya göre bin 800 ila 2 bin dolar karşılığında maaş verilecek.

ÖSO'cular Libya'ya götürülüyor: 2 bin dolar maaş

Libya’daki Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) yetkilileri, Suriye’de Türkiye tarafından desteklenen ve adı ‘Suriye Milli Ordusu’ olarak değiştirilen cihatçı ÖSO güçlerinin Libya Ulusal Ordusu’na (LUO) karşı savaşmak için UMH güçlerine katılacağını söyledi.

Londra merkezli Suudi gazetesi Şark’ul Avsat’in haberine göre, bir UMH yetkilisi, hükümetin başlangıçta ÖSO güçlerinin ülkeye konuşlandırılması fikrine karşı çıktığını, ancak General Hafter liderliğindeki LUO güçlerinin Trablus’a doğru hareket etmesinin ardından bunu kabul ettiğini söyledi.

Habere göre bir Türk yetkili de Türkiye’nin Trablus’u korumak adına donanma güçlerini Libya’ya gönderebileceğini ifade ederek, Türkiye’nin UMH güçlerini koordine ederek, eğittiğini söyledi.

AFRİN’DE KAYIT BÜROSU AÇILDI

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından dün yapılan açıklamada, Ankara destekli grupların, Libya’da savaşmak isteyen muhalifler için kayıt merkezi açtığı belirtildi.

SOHR’a konuşan kaynaklar, Afrin’de Türkiye yanlısı grupların, bazı karargahlarda “muhalif”leri Libya’ya göndermek için dört kayıt merkezi açtığını belirtti.

Gözlemevine göre, Türkiye’nin himayesi altında Libya’daki savaşa katılmak isteyen onlarca kişinin bu kayıt merkezlerine gitti. Kaynaklar, bu grupların gençleri Libya’daki çatışmalara katılmaya teşvik ettiğini belirterek, “ev sahibi” ülke tarafından garanti edilecek ek hizmetlerin yanı sıra aylık bin 800 ila 2 bin dolar karşılığında maaş sunulduğuna dikkati çekti.

Bir diğer kaynak ise, birkaç gün önce Libya’da Türkiye yanlısı gruplara mensup iki Suriyelinin savaşçının öldürüldüğünü bildirdi.